Kétszer is vezetett a Tatabánya Mislenyben, de pont nélkül maradt

KVANDUK BENCEKVANDUK BENCE
Vágólapra másolva!
2024.09.22. 16:45
Turiék (kék-fehérben) tovább zakatolnának az élmezőny nyomában (Fotó: Löffler Péter/Dunántúli Napló)
Az első félidőben és a másodikban is hátrányba került a HR-Rent Kozármisleny a labdarúgó NB II 7. fordulójában a Tatabánya ellen, de végül otthon tudta tartani a három pontot. Beállását követően Pesti előbb egyenlített, majd Kirchnert hozta helyzetbe, aki belőtte a győztes gólt.


LABDARÚGÓ NB II
7. FORDULÓ
HR-RENT KOZÁRMISLENY–OPUS TIGÁZ TATABÁNYA 3–2 (1–1)
Kozármisleny, Kozármislenyi stadion, 600 néző. Vezette: Molnár Attila (Máyer Gábor, Mohos Milán).
KOZÁRMISLENY: Lékai – Schuszter (Beke, 73.), Gajág, Vajda R., Turi – Horváth D., Major S. (Rácz L., 86.) – Horváth K. (Koszovcsuk 63.), Kirchner, Cipf (Kócs-Washburn, 73.) – Horváth P. (Pesti, 73.). Vezetőedző: Pinezits Máté
TATABÁNYA: Balla – Buna, Kovács I., Jagodics – Eördögh, Szegleti, Derekas (Árvai, 86.), Varga D. –  Csernik (Kocsis G., 86.), Vida K. (Soltész, 71.) – Kiprich (Jelena R., 59.). Vezetőedző: Gyürki Gergely
Gólszerző: Kirchner (40., 81.), Pesti (78.), ill. Vida K. (15. – 11-esből), Soltész (74.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Nem kezdődött jól a HR-Rent Kozármisleny számára a tatabánya elleni mérkőzés. Még ha mezőnyben jobbak is voltak a kék-fehérek, a vendégek agresszív játéka meghozta gyümölcsét az első negyed órában, amikor a Kiprich elől tisztázó védőt szabálytalannak látta a játékvezető, és büntetőt ítélt. A tizenegyest Vida Kristopher értékesítette, akinek lövésébe csak beleérni tudott Lékai.

A bekapott gól után nagy energiákat mozgósított a Misleny, de a játékvezető kezéből kezdett kicsúszni a meccs, egy tizenhatoson belül szabálytalannak tűnő hazai szerelést követően pedig elszakadt a cérna, és Horváth Dániel sípszó után összeszólalkozott Vidával, akit fel is lökött. A hazaiak szűrője megúszta egy sárgával az esetet.

Az első játékrész második felére kissé lecsendesedtek az indulatok, s Kirchner egy szép akció égén egyenlített is. A középpályás jobb oldalról tört befelé, majd egy védő lábai közt kilőtte a bal alsót.

A fordulást követően a Kozármisleny kezdett aktívabban, ugyanakkor Kiprich közeli kísérleténél Lékai bravúrjára volt szükség az eredmény megőrzésére.
Szinte a semmiből jött a vendégek újabb vezető találata. Egy bedobást követően a megcsúsztatott labdát Soltész lőtte a tizenhatos előteréből a kapuba.
Nem fogta meg azonban ez sem a Mislenyt, a hazai csapat tovább nyomott a pontokért, s gyorsan jött az újabb egyenlítés. Gajág mélységi indítását Pesti fejjel tolta be a védője mögé, majd kssé jobbról, 8 méterről jobb külsővel lőtte ki a hosszút dropból.

Percekkel később a fordító találat is megérkezett. Pesti esernyőzte volna be a védőjét, de a berobbanó Kirchner mindkettejüket megelőzte, és elemi erővel a léc alá vágta az elé hulló labdát. Ezzel pedig megnyerte az összecsapást a kék-fehéreknek.

PERCRŐL PERCRE

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk, mire megy az előző két fordulóban a Vasast legyőző, majd Budafokon ikszelő Kozármisleny a legutóbb a Kazincbarcikától hazai pályán egy sima hetest kapó újonc Tatabánya ellen.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik