Az Ajka elhozta a három pontot Tatabányáról

KUN ATTILAKUN ATTILA
Vágólapra másolva!
2024.09.29. 15:57
IMG_2646
Kozármisleny-Tatabánya archív (Fotó: Kovács Liliána/Dunántúli Napló)
A mérkőzés nagyobb részében fölényben játszott és két kapufát is fejelt a Tatabánya, de kikapott a helyzeteivel jobban gazdálkodó látogatójától.

LABDARÚGÓ NB II
8. FORDULÓ

OPUS TIGÁZ TATABÁNYA–FC AJKA 1–2 (1–2)
Tatabánya, Grosics-stadion. Vezeti: Nagy Róbert (Márkus Péter, Vad Anita)
TATABÁNYA: Lóth – Buna, Jagodics M., Deutsch B. – Vass P. (Eördögh, 62.), Derekas (Letenyei, 76.), Soltész, Kocsis (Jelena, 76.) – Csernik, Kiprich D., Varga D. (Katona K., 76.). Vezetőedző: Gyürki Gergely
AJKA: Szabados – Tóth G., Jagodics B., Csizmadia, Kenderes – Kopácsi, Csemer (Horváth P., 38.) – Kovács N., Zsolnai, Borsos F. (Sejben, 70.) – Szarka Á. Vezetőedző: Schindler Szabolcs
Gólszerző: Kiprich D. (24.), illetve Szarka Á. (6.), Kovács N. (13.). 

Gyürki Gergely: – A mérkőzés elején két hibából két gólt kaptunk, ami elfogadhatalan számomra. Ezt követően végig futottunk az eredmény után. Láttam a játékosaimon az elszántságot és a küzdeni akarást, a helyzeteink is megvoltak az egyenlítéshez, de nem tudtunk élni a lehetőségeinkkel. Az utolsó 20 perc játéka felháborító volt számomra, elértünk egy olyan ponthoz, ahol 180 fokos fordulatot kell vennünk.

Schindler Szabolcs: – Jól kezdtük a mérkőzést, két gyors gólt szereztünk. Az első 30 perc a terveink szerint alakult, bár egy ki nem kényszerített hiba után a hazaiak szépítettek. Ezt követően nehéz helyzetbe kerültünk, de az első félidőt kihúztuk. A másodikban kontrákra rendezkedtünk be, egy szerkezetváltást követően pedig szervezettebb lett a játékunk. Stabilan védekeztünk, ami döntőnek bizonyult.

 

PERCRŐL PERCRE
 

Köszöntjük kedves olvasóinkat. Meglátjuk,  mire megy a mezőny legrosszabb formájában lévő csapata, az előző öt fordulóban mindössze 3 pontot gyűjtő újonc Opus Tigáz Tatabánya az eddig ősszel összességében csupán 2 ponttal többet szerző, legutóbb a Budafok ellen otthon ikszelő FC Ajka ellen.

– Az Ajka fizikális csapat, amely elsősorban rögzített szituációk után eredményes. Ezeket a játékhelyzeteket mi is kedveljük, így ezek értékesítése döntő lehet a végeredmény szempontjából. Ellenfelünk nem riad vissza a párharcoktól, emellett gyakran alkalmazza a hosszú labdákból indított támadásokat, természetesen ezekre is figyelnünk kell. Az Ajka talán úgy gondolhatja, hogy egy újonc ellen kötelező lehet a három pont megszerzése, mi viszont szeretnénk kilábalni a hullámvölgyből, amire a minket mindössze két ponttal megelőző riválisunkkal szemben lehet esélyünk. Összességében nagy e­lánt és küzdelmet várok a mérkőzéstől – nyilatkozta a kemma.hu-nak Gyürki Gergely, a Tatabánya vezetőedzője.

A két csapat eddig 14 bajnoki mérkőzést vívott egymással, ennek felét az Ajka nyerte három döntetlen és négy tatabányai győzelem mellett. A két gárda legutóbbi három összecsapását egyaránt a Veszprém vármegyei gárda nyerte. A felek 10 év után csapnak össze ismét egymással – olvasható a magyarfutball.hu-n.

 

 

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik