Bódi Ádám duplájával fordított a Kazincbarcika, a hajrában bukta el a döntetlent a Szeged

VARGA BALÁZSVARGA BALÁZS
Vágólapra másolva!
2024.10.27. 14:54
Végül pont nélkül maradt a Szeged (Fotó: Kovács Donát/KBSC)
A labdarúgó NB II 11. fordulójában a Szeged-Csanád Grosics Akadémia szerzett vezetést a Kazincbarcika otthonában, ám a hazaiak Bódi Ádám két góljával fordítottak 2–1-re – a Tisza-partiak elszenvedték a második vereségüket a bajnokságban.


LABDARÚGÓ NB II
11. FORDULÓ
KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC–SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA 2–1 (0–0)
Kazincbarcika, Kolorcity Aréna, 900 néző. Vezette: Móri Tamás (Bertalan Dávid, Sinkovicz Dániel)
KAZINCBARCIKA: Fadgyas – Ternován (Csatári, 56.), Polgár K., Debreceni Á., Demeter M. – Varga J. – Szabó M. (Pintér Á., 72.), Kártik, Lucas, Bódi Á. – Pethő B. (Katona I., 72.). Vezetőedző: Erős Gábor
SZEGED: Takács J. – Szilágyi Z., Pejovics, Horváth M. – Palincsár (Könczey, 70.), Márkvárt, Haris (Biben, 90+1.), Mohos (Pruska, 70.), Tóth B. – Novák Cs., Borvető (L. Sarr, 70.). Vezetőedző: Michael Boris
Gólszerző: Bódi Á. (65., 90+4. – az elsőt 11-esből), ill. Novák Cs. (52.)
MESTERMÉRLEG
Erős Gábor: – Nehéz mérkőzés volt rengeteg párharccal. Jól védekezett a Szeged, mi pedig próbáltunk felkészülni a szögletekre, szabadrúgásokra, sajnos pont ebből kaptunk gólt. Ezzel szemben elismerésre méltó, hogy egy ilyen erős csapat ellen meg tudtuk fordítani a mérkőzést. Örülünk, hogy újra a második helyen vagyunk.
Michael Boris: – A legjobb együttessel játszottunk a bajnokság során. Csalódott vagyok, fájdalmas az utolsó pillanatban veszíteni. Sok helyzetünk volt, amelyeket ki kellett volna használnunk. Tudtuk, nehéz meccs vár ránk, és ez be is igazolódott.

Márkvárt Dávidék (kék-feketében) számára a hajrában úszott el a döntetlen (Fotó: Kovács Donát/KBSC)

ÖSSZEFOGLALÓ

Kifejezetten eseménytelenül telt el az első játékrész első fele, egyetlen hazai próbálkozást lehetett ekkor feljegyezni. Később is a Kazincbarcika birtokolta többet a labdát, de a Szeged kontrái kicsit több veszélyt hordoztak magukban. Nagy helyzetet viszont az egész első félidőben nem láthatott a közönség, és az iram sem volt hatalmas.

Az első félidőben nem született gól (Fotó: Kovács Donát/KBSC)

Lényegesen izgalmasabban alakult a szünet után a játék, és a vendégek vállalták magukra a kezdeményezést. Novák Csanád első fejesét még bravúrral védte Fadgyas Tamás, egy perccel később viszont a 30 éves támadó a léc alá fejelt. Nem sokkal később Danilo Pejovics növelhette volna a Tisza-partiak előnyét, majd a hazaiak egyenlítettek. Lucast buktatta Tóth Bence a tizenhatoson belül, a büntetőt Bódi Ádám értékesítette.

Hiába vezetett Novák Csanád góljával a Szeged, pontot sem sikerült szereznie (Fotó: Kovács Donát/KBSC)

Az utolsó húsz percben mindkét együttes ment előre azért, hogy megszerezze a győztes gólt, barcikai részről Kártik Bálint, a szegediektől Szilágyi Zoltán járt közel ahhoz, hogy betaláljon. A ráadásban a Kazincbarcikánál volt többet a labda, de már nem nagyon volt benne a mérkőzésben a gól, amikor is Kártik tört be a tizenhatoson belülre, Bódi Ádám pedig a visszagurítás után a jobb alsóba lőtt. Ikszes meccset nyert meg a KBSC – amely 2019 után szerzett ismét pontot a Szeged ellen –, a vendégek így elszenvedték második vereségüket a mostani kiírásban. 2–1

Az utolsó pillanatig harcolt, nem mondott le a győzelemről a Kazincbarcika (Fotó: Kovács Donát/KBSC)

PERCRŐL PERCRE

Szegedi előny után barcikai győzelem született (Fotó: Kovács Donát/KBSC)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik