Két fejes góllal vette el a Kisvárda a BVSC veretlenségét

RÓTH ZOLTÁNRÓTH ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2024.10.06. 12:52
Lippai így juttatta vezetéshez a Kisvárdát (Fotó: Szűcs Attila/BVSC)
A labdarúgó NB II 9. fordulójában a BVSC-Zugló a Kisvárda Master Goodot látta vendégül Óbudán, a III. Ker. TVE pályáján. A rendkívül alacsony színvonalú találkozón a szabolcsi csapat mindkét félidőben szerzett egy-egy fejes gólt, és ennek köszönhetően 2–0-s győzelmet aratott az idáig veretlen fővárosiak ellen.

 

LABDARÚGÓ NB II
9. FORDULÓ
BVSC-ZUGLÓ–KISVÁRDA MASTER GOOD 0–2 (0–1)
Budapest, III. Kerületi TVE Sporttelep, 300 néző. Vezette: Móri Tamás (Horváth Zoltán, Belicza Bence Péter)
BVSC: Erdélyi B. – Benkő-Bíró, Babós, Vinícius, Király Á. – Mucsányi Miron, Hidi P. (Szilágyi M., 62.) – Székely K. (Kocsis B., a szünetben), Bacsa P. (Zamostny, 77.), Pekár L. (Kelemen P., 89.) – Nwachukwu. Vezetőedző: Csábi József
KISVÁRDA: Kovács M. – Stefan, Lippai T., Chlumecky, Körmendi K. – N. Ponomarenko (Babják, 83.), Cipetic (Soltész I., 83.), Szőr, Bíró B. – Mesanovic (Matanovics, 83.; Molnár G., 90+2.), Camaj (Szpaszics, 62.). Megbízott vezetőedző: Révész Attila
Gólszerző: Lippai T. (44.), Mesanovic (60.)
MESTERMÉRLEG
Csábi József: – Nehéz mit mondani, mert úgy érzem, a futball minden elemében felülmúltuk a Kisvárdát – kivéve a szögletek utáni szituációkat. A vendégek az első góljukat ráadásul lélektanilag fontos pillanatban szerezték, és elvitték a három pontot.
Révész Attila: – Tipikus NB II-es meccsen a BVSC igazolta, hogy nem véletlenül volt veretlen eddig; ma is nehéz volt ellenük gólhelyzeteket kialakítani. A területvédekezésüket viszont a szögletek után kétszer is mattoltuk, ezzel fontos három pontot szereztünk.

ÖSSZEFOGLALÓ

A most zajló másodosztályú bajnokság talán eddigi leggyengébb első félidejét láthatta az a közel 300 néző, aki kilátogatott vasárnap délután a III. Kerületi TVE Kalap utcai Sporttelepére. Félreértés ne essék, nem az óbudaiak kerültek hirtelen az NB II mezőnyébe, hanem pályafelújítási munkálatok miatt a BVSC otthona került ideiglenesen a III. kerületbe. A bajnokságban eddig veretlen zuglóiak ellenfele a Kisvárda volt, amely nem úgy kezdte a bajnokságot, ahogy azt Révész Attila sportigazgató szerette volna.

A Kisvárda játéka az első félidőben sem kápráztatta el azt a néhány nézőt, aki egészen a fővárosig utazott azért, hogy élőben láthassa kedvenceit. Az elején jobbára a BVSC vezetett veszélyesebb támadásokat, de Kovács Marcelnek, a vendégek kapusának nem igazán volt munkája. Arról, hogy ne gól nélkül érjen véget a félidő, a vendégek gondoskodtak. A 44. percben bal oldalról elvégzett szöglet után az üresen hagyott Lippai Tibor fejelt öt méterről a kapuba.

A második félidő első lehetőségei a hazaiak előtt adódtak, de Bacsa fejesét, majd Nwachukwu lövését is védte Kovács. A 60. percben Cipetic újabb, bal oldalról elvégzett szöglete után növelték előnyüket a vendégek, ezúttal Jasmin Mesanovic fejelhetett tisztán, négy méterről a kapuba. A hajrában mindent egy lapra feltéve rohamozott a BVSC, így egy-egy kontratámadás végén a Kisvárda előtt is adódtak ígéretes lehetőségek. A 90. percben Szilágyi remek szabadrúgásánál a kapufa mentette meg a vendégeket a kapott góltól, majd Vinícius sem tudott a kapuba találni. Kilencedik mérkőzésén szenvedte el első bajnoki vereségét a BVSC, míg a Kisvárda győzelmével ideiglenesen a tabella élére állt. 0–2

BVSC-Kisvárda (Fotó: Szűcs Attila/BVSC)

 

BVSC-Kisvárda (Fotó: Szűcs Attila/BVSC)

 

PERCRŐL PERCRE

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik