Nyert a Kazincbarcika, ismét feljutást érő helyen áll

BERECZ CSABABERECZ CSABA
Vágólapra másolva!
2024.10.06. 16:50
Nyert, második helyen áll a Kazincbarcika (Fotó: Kovács Donát/KBSC, archív)
A labdarúgó NB II 9. fordulójában a játéknap előtt ötödik helyen álló Kolorcity Kazincbarcika SC a 13. helyezett Békéscsaba 1912 Előrét fogadta. A borsodiak kétgólos előnnyel vonultak a szünetre, s ebből egyet a mérkőzés végére is megőriztek (2–1). A győzelmükkel pedig felléptek a feljutást érő második helyre a tabellán.

 

LABDARÚGÓ NB II
9. FORDULÓ
KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 2–1 (2–0)
Kazincbarcika, Kolorcity Aréna, 500 néző. Vezette: Berényi Tamás (Kovács Gábor, Vad Anita)
KAZINCBARCIKA: Fadgyas – Polgár K., Varga J., Debreceni Á., Demeter M. – Ferencsik (Katona I., 65.) – Pethő B. (Herjeczki, 65.), Lucas, Kártik, Bódi Á. (Pintér Á., 90.) – Szabó M. (Ternován, 77.). Vezetőedző: Erős Gábor
BÉKÉSCSABA: Uram – Kuzma, Kovács G., Csató – Komáromi Cs. (Szabó B., a szünetben), Pusztai (Hursán, a szünetben), Szatmári I., Tóth M. (Hodonicki, 49.), Mikló – Sármány (Pintér N., a szünetben), Czékus (Kóródi, 73.). Vezetőedző: Csató Sándor
Gólszerző: Pethő B. (15.), Bódi Á. (45+1.), ill. Kóródi (74.)
MESTERMÉRLEG
Erős Gábor: – Küzdelmes meccs volt, ellenfelünk megnehezítette a dolgunkat a nehéz talajú pályán. Örülök, hogy sikerült megtartani az előnyünket, mert a három pont megszerzése nagyon fontos volt, ezzel ugyanis feljöttünk a tabella második helyére. Volt lehetőségünk a harmadik találat megszerzésére is, ám az ellenfél kontragólja miatt nehezebb lett a helyzetünk, viszont egy góllal jobbak voltunk, mint a Békéscsaba.
Csató Sándor: – Gratulálok kollégámnak, remek csapata van jó játékosokkal. Szerettük volna úgy kezdeni a meccset, hogy ne kapjunk gólt az elején, de ez sajnos nem sikerült. Próbáltunk bátran játszani, meglepetést okozni, de az első játékrész végén kaptunk még egy találatot. A második játékrészre úgy jöttünk ki, hogy próbáljunk egy pontot szerezni, küzdöttünk, szépítettünk, de a hazaiak megérdemelten nyertek.

ÖSSZEFOGLALÓ

A mérkőzésen az eredeti tervekhez képest 13 perccel később indult útjára a labda, a vendégegyüttes autóbusza ugyanis út közben meghibásodott, emiatt a napi időtervük alaposan felborult, s késve érkeztek meg. A pálya pedig felbillent a találkozó elején, ugyanis a hazai gárda nagy lendülettel kezdett. Egymás után rúgták a szögleteket, és ha nem is sarokrúgásból, de a 15. percben Pethő Bence bombájával megszerezték a vezetést. A folytatásban a csabaiaknak nem volt igazi egyenlítési lehetőségük, és a türelmesen játszó kazincbarcikai együttes Bódi Ádám remek szabadrúgásgóljával a félidő ráadásában újabb találatot ért el.

A szünetben hármat is cserélt a vendégek szakvezetője, majd a 49. percben már a negyedik új játékosát dobta csatába az esősre forduló találkozón. Sokáig nem volt ennek látszatja, és érdekes módon az ötödik csere hozott változást a lila-fehéreknél: Kóródi Nándor alig pár másodperce volt a pályán, amikor a 74. minutumban szépített, és ezzel a Kazincbarcika kényelmes, kétgólos előnyéből egy elfogyott, eredményszinten nyílttá vált a találkozó. De a játék képét tekintve nem. A hajrában nem az Előre ment az egyenlítésért, hanem a KBSC a harmadik gólért. Ez ugyan nem jött össze neki, de ettől függetlenül magabiztos, megérdemelt győzelmet aratott, és a három pont megszerzésével ismét feljutást érő helyen áll a labdarúgó NB II tabelláján. 2–1

 

PERCRŐL PERCRE

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk, mire megy a négy győztes meccs után legutóbb a Kozármislenytől otthon kikapó Kazincbarcika az idegenben még nyeretlen, de vendégként négy találkozón csak három gólt kapó Békéscsaba ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik