Gólokkal és gólpasszokkal segítették klubjukat a magyar futballisták

Vágólapra másolva!
2009.08.10. 07:08
Címkék
A hétvégi bajnoki és felkészülési mérkőzéseken több magyar légiós is főszerepet vállalt klubcsapatában. Az alábbi összeállításban megtekintheti Dzsudzsák Balázs, Kovács Péter, Pusztai Olivér, Tímár Krisztián és Tőzsér Dániel találatait, valamint Csizmadia Csaba, Hajnal Tamás, Vanczák Vilmos és Waltner Róbert gólpasszait.

A hétvégén Tőzsér Dániel volt a Racing Genk hőse, miután a második fordulóban két gólt helyezett el a Waregem hálójában, ezzel döntetlenre mentette a mérkőzést. A magyar középpályás a tizedik percben szabadrúgásból, a 76. percben pedig tizenegyesből volt eredményes. Tóth Balázs szintén a pályán volt.

 



Szintén ponthoz segítette csapatát, a PSV-t Dzsudzsák Balázs. A holland labdarúgó-bajnokság (Eredivisie) 2. fordulójában a Twente ellen egyenlített a magyar válogatott középpályása.



Kovács Péter, az Odd Grenland magyar támadója két gólt lőtt a Norvég Kupa negyeddöntőjében a Brann ellen. Kovács első találata vitatható körülmények között született: a magyar csatár meg akarta zavarni az ellenfél előreíveléshez készülődő kapusát, aki a rúgás pillanatában megsérült, a támadó pedig elvette tőle a labdát, majd a kapuba passzolt.



Összefoglaló




Tímár Krisztián remekül kezdte az idényt, hiszen kezdőként lépett pályára a Plymouth csapatában, és már az 5. percben eredményes volt a Crystal Palace ellen. Együttese végül 1–1-es döntetlent ért el.



Pusztai Olivér már a 7. percben megszerezte a vezetést a Kärntennek pompás fejes góljával, ám csapata hazai pályán kikapott 3–1-re a Sturm Graztól.




Csizmadia Csaba tevékeny részt vállalt abban, hogy csapata 2–1-re legyőzte a Hajduk Splitet. A magyar védő a 69. percben gólpasszt adott Posavecnek, ezzel egyenlített a kaproncai együttes (az egyenlítő gól 0:39-nél látható a videón).




Hajnal Tamás is szerepet vállalt a Borussia Dortmund 1. FC Köln elleni győztes góljában. A magyar középpályás szabadrúgása után Valdez belecsúsztatott a labdába, ami a kölniek védőjének, Marvin Matipnak a combjáról pattant be a kapuba. A Dortmund így 1–0-s győzelemmel kezdte a 2009–2010-es idényt.




Vanczák Vilmos jobb oldali beadását követően Enes Fermino szerezte meg a vezetést a Sionnak az Aarau ellen a svájci bajnokság 5. fordulójában rendezett mérkőzésen. Íme, a találkozó összefoglalója, benne a magyar hátvéd gólpasszával (2:15-nél látható a videón.)



A Mattersburg–Salzburg találkozón a hazaiak második góljánál Waltner Róbert adta a gólpasszt. A magyar légiós számára azonban mégsem alakult jól a mérkőzés, mivel a 83. percben kiállították, ráadásul a Salzburg tizenegyest is kapott az eset után. A büntetőt nem sikerült egyből értékesíteni, de a kipattanóból a vendégek beállították a 2–3-as végeredményt.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik légiósunk szerezte a hétvégén a legszebb gólt?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik