Hivatalos: Németh kölcsönben a görög bajnokságban folytatja

Vágólapra másolva!
2009.08.25. 12:08
Címkék
Immár hivatalos, hogy Görögországban folytatja pályafutását Németh Krisztián, a Liverpool magyar támadója. A fiatal csatár az idény végéig kölcsönben szerepel az AEK Athén csapatában.
Németh kölcsönbe az AEK-hez kerül (fotó: Action Images - archív)
Németh kölcsönbe az AEK-hez kerül (fotó: Action Images - archív)
Németh az athéni reptéren (fotó: sport.gr)
Németh az athéni reptéren (fotó: sport.gr)

Az angol klub a hivatalos honlapján erősítette meg Németh Krisztián kölcsönadásának tényét, egyúttal azt is most jelentette be, hogy Simon András a spanyol másodosztályban szereplő Córdobához kerül kölcsönbe.

Kövesdi Viktor, a támadó menedzsere a Nemzeti Sportnak elmondta, Rafa Benítez javasolta a magyar tehetségnek, hogy az AEK-et válassza. „Bár angol és holland érdeklődők is jelentkeztek, ő is szívesen megy Athénba. A váltásnál Rafa Benítez javaslata nyomott a legtöbbet a latban: leültünk vele beszélgetni, mérlegeltük a lehetőségeket, és ő is támogatta a görög ajánlat elfogadását" – mondta a menedzser a Nemzeti Sportnak.

Az AEK-ben legutóbb Tőzsér Dániel játszott magyar légiósként. Az athéni nagycsapatnak az utóbbi években nem volt esélye megtörni az Olympiakosz hegemóniáját, a 11-szeres bajnok együttes már 1994 óta vár az újabb elsőségre. Az előző szezon viharosnak bizonyult, főleg a klubházban: sorozatban mondtak le a klubvezetők, végül a milliárdos Jorgosz Kintisz vásárolta meg az egyletet, a kispadról pedig – immár harmadszor az AEK történetében – a szerb Dusan Bajevics irányít.

A nevében – alapítóinak származási helyére utalva – Konstantinápolyt, címerében pedig a bizánci sast és színeket viselő csapat jelenleg az Európa-liga csoportköréért küzd, és a playoff első meccsén 2–1-re kikapott idegenben a román Vasluitól.

Némethnek nem lesz egyszerű dolga bekerülni a kezdőbe, ugyanis az AEK-nek már nélküle is van három veszélyes csatára.

Az argentin Ismael Blanco az utóbbi két szezonban 37 bajnoki gólt termelt (20, 17), és korábban beválasztották az öt legjobb, Európában játszó argentin támadó közé. Ő ráadásul a szurkolók körében is roppant népszerű (nem utolsósorban Zorro-maszkban előadott gólörömei miatt), és a vezetők is kijelentették, hogy nem válnak meg tőle, pedig a Zenit is meg akarta szerezni. Rajta kívül az argentin U20-as válogatott Ignacio Scocco, valamint az algériai Rafik Dzsebbur is stabil csapattag, bár Scocco gyakran balszélsőt játszik.

Németh Krisztián a nyáron több felkészülési mérkőzésen is a Liverpool nagycsapatában kapott helyet, és a Szingapúr elleni találkozón két gólt is lőtt. Arra azonban kevés esély mutatkozott, hogy a bajnokságban is számolnának vele, így fejlődése érdekében célszerűnek tűnik a kölcsönadás.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik