Lech: nem mindegy, mikor engedik el Lovrencsicset

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.20. 12:56
Mariusz Rumak, a Lech Poznan vezetőedzője arra törekszik, hogy ha elszerződik a piacon igen keresettnek mutatkozó három labdarúgója (Lovrencsics Gergő, Lukasz Teodorczyk, Daylon Claasen), azt csak a nyári átigazolási időszak hajrájában tegye meg.

A Lech európai kupaszereplése gyakorlatilag biztosra vehető, a kérdés csak az, hogy a Bajnokok Ligája vagy az Európa-liga selejtezője vár-e a csapatra (nagy valószínűség szerint az utóbbi) – márpedig a klub nem szeretne elbukni már a harmadik körben, ahogyan egy évvel ezelőtt.

A poznansport.pl szerint nem kérdés, hogy a Lech szeretne jól keresni Lovrencsics Gergő és Lukasz Teodorczyk eladásán – előbbi iránt állítólag a német Borussia Mönchengladbach, az utóbbi iránt az olasz Torino érdeklődik –, ugyanúgy, ahogyan korábban Robert Lewandowskin, Artjoms Rudnevsen és Alekszandar Toneven.

Rumak azonban nem szeretné, hogy megint az európai kupaszereplés rovására kelljen újjáépítenie a csapatot, mert az új igazolások beépítése időbe telik – itt a szakvezető Lovrencsics Gergőre utalt, aki csak a második lengyelországi idényére érett be igazán.

A honlap információi szerint a poznani klub ezt figyelembe véve bocsátkozott tárgyalásokba a kérőkkel, és a lengyelek malmára hajtja a vizet, hogy a nyári világbajnokság miatt a Bundesliga a szokásosnál később, csak augusztus 22-én rajtol – ez áttételes megerősítése annak, hogy Lovrencsicsért német klub jelentkezett be. (Teodorczyk torinói megfigyelését tényként említi a forrás.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik