Legia: Nikolics nem hagyja pihenni a számolgatókat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.28. 13:36
Ez a hétvége sem múlt el Nikolics-gól nélkül a lengyel labdarúgó-bajnokságban, nem maradhat el a magyar válogatott támadó teljesítményének statisztikai keretezése sem.

„Nikolics Nemanja tíz forduló után tíz góllal fölényesen vezeti a góllövőlistát, de azért voltak nála jobbak is a liga történetében” – írja a hangsúlyt ezúttal az utóbbiakra helyező Sportowe Fakty.

A lengyel portál megemlíti, hogy a Legia magyar támadója 19 tétmérkőzésen 13 gólt szerzett a varsói csapatban, ezek közül 10 született a bajnokságban – de ebben az évszázadban kétszer is előfordult, hogy valaki előrébb járt tíz forduló után: Artjoms Rudnevs 14-nél (2011–12), Tomasz Frankowski 13-nál (2004–2005).

S hogy Nikolics gólkirály lesz-e? A portál kimutatása szerint erre 50 százalék az esély: a 2001 óta lejátszott idények felében az lett a gólkirály, aki 10 forduló után vezette a mesterlövészek listáját.

A már említett Rudnevs és Frankowski mellett Grzegorz Piechna, Pawel Brozek, Robert Lewandowski és Maciej Zurawski fejére került így korona – utóbbiéra kétszer is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik