Wisla: klubtörténeti mutatvány Guzmics Richárdtól – fotó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.30. 13:12
null
Guzmics Richárd és az akciós üzenet (Fotó: Wisla Kraków)
A Wisla Kraków a mi történetünk – ez a szlogenje a lengyel labdarúgócsapat által szervezett adománygyűjtő kampánynak, amelyre Guzmics Richárd a kezében tartott táblával hívja fel a figyelmet klubja hivatalos fotóján.

 

A 109 éve alapított Wisla korábbi csillagainak All-Star-csapata és a jelenlegi krakkói garnitúra tagjai október 10-én adománygyűjtő mérkőzést játszanak a nemrégiben nehéz pénzügyi helyzetbe kerülő patinás klub megsegítése céljából – ehhez kapcsolódik az interneten szervezett akció.

(Guzmics Richárdnak minden bizonnyal a sorsdöntő Eb-selejtezőket vívó magyar válogatottban lesz jelenése azokban a napokban, így nem léphet pályára a mérkőzésen, de a lengyel nyelvű „mutatvány” kézbe vételével ő is szerepet vállalt a jó ügy érdekében.)

A résztvevők az általuk felajánlott összeg fejében – annak nagyságától függően – nemcsak különböző kategóriájú (akár VIP-) meccsjegyekhez, hanem különféle ajándéktárgyakhoz, névre szóló Wisla-felszereléshez, sőt egyebek mellett rövid játéklehetőséghez is juthatnak a klub legnagyobb csillagainak csapatában. Az akcióhoz már 5 zlotyval hozzá lehet járulni (1 zloty = 74 forint).

Érdekesség, hogy az egy-egy szurkolóra méretezett, 10 ezer zlotynál drágább extra adománycsomagok már mind elkeltek. Az akcióhoz eddig több mint 2800 szurkoló csatlakozott, és már majdnem 340 ezer zlotyt adtak össze.

A szervezők első körben 380 ezer, végcélként 740 ezer zloty összegyűjtését tűzték ki célként – ha utóbbi összeget kitermelik, az olyan, mintha az összes jegy elkelne a 33 ezer nézőt befogadni képes Henryk Reyman Stadionban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik