Ha elutazik a csapattal, biztosan pályára lép Gazdag a Unionban hajnalban

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2024.06.29. 19:47
Ha utazik, játszik is (Fotó: Getty Images)
Az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokságban (MLS) érintett és Gazdag Dánielt is foglalkoztató Philadelphia Union magyar idő szerint vasárnap hajnalban a CF Montréal otthonában vendégszerepel. A Union vezetőedzője a meccs előtti napokban még csupán annyit tudott mondani a magyar válogatott játékosról, hogy ha elutazik a csapattal Kanadába, akkor valamilyen formában megkapja a lehetőséget, hogy hozzátegye a magáét a mérkőzéshez.

 

Kevéssé mondható ideálisnak az MLS-ben szereplő Philadelphia Union formája, a csapat ugyanis immár másfél hónapja nyeretlen: május közepe, a New England legyőzése óta három döntetlen mellett három vereség a mérleg – vagyis nagyjából azóta, amióta a Copa Américára és az Európa-bajnokságra készülő válogatott futballisták megkezdték a felkészülést és otthagyták a klubcsapataikat. 

A Unionnál Gazdag volt az egyetlen Eb-résztvevő, ám a Copa Américára három játékost ad a klub – két jamaicai, a kapus és csapatkapitány André Blake és a védő Damion  Lowe mellett a venezuelai José Andrés Martínez képviseli a Phillyt. Utóbbiak nyilván még a tornán szerepelnek, sőt Martínez még marad is, mert két csoportmeccs után már biztosan továbbjutott, így a vasárnap hajnali bajnokin csupán Gazdagnak lehet lehetősége a pályára lépésre, ám ez sem biztos.

A csapat pénteki sajtótájékoztatóján ugyanis Jim Curtin elárulta: Gazdag csütörtökön már elindult vissza az Egyesült Államokba, de akkor még nem tudták megmondani, hogy ott lesz-e a montreali mérkőzésen. Ha viszont elutazik a gárdával Kanadába, akkor ezt nem teszi fölöslegesen, mert „ha ott lesz a velünk Montrealban, akkor valamilyen formában biztosan pályára lép majd a meccsen” – árulta el Curtin.

Gazdag Dániel a magyar válogatott színeiben egy mérkőzésen, a németek ellen 2–0-ra elvesztett találkozón kapott lehetőséget: a 87. percben csereként lépett pályára Varga Barnabás helyett. 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik