Légiósok: Szappanos Péterék nagyvadat ejtettek

Vágólapra másolva!
2024.08.27. 20:33
Nem kapott gólt Szappanos péter a szaúdi bajnokság esélyesétől (Fotó: Twitter/Al-Fateh)
Az Al-Fateh magyar kapusa végigvédte az Al-Ahli elleni mérkőzést, és kapott gól nélkül hozta le a kilencven percet a szaúdi szuverén tőkealapból felépített gárda ellen. Csapata pedig óriási meglepetésre legyőzte a bajnokesélyest.

Máris megszületett az első vaskos meglepetés a szaúdi élvonalban: az immár Szappanos Péterrel felálló Al-Fateh a második fordulóban legyőzte a dúsgazdag, sokkal erősebb keretű Al-Ahlit. A Paksról távozó, egyszeres magyar válogatott kapusnak ez volt a második mérkőzése a ligában, és miután a bemutatkozása nem sikerült jól (0–3 az Al-Kvadszija ellen), ezúttal az egyik legnagyobb esélyes legyőzésével vigasztalódhatott, ráadásul úgy, hogy még gólt sem kapott.

Az Al-Fateh úgy készülhetett a mérkőzésre, hogy az előző idényben hazai pályán az utolsó négy bajnokiján nem kapott ki (három győzelem, egy döntetlen), az Al-Ahlit pedig nagyon elverte még 2023 szeptemberében (5–1), sőt, vendégként sem kapott ki tőle (1–1). Ennek ellenére a dzsiddaiak számítottak esélyesnek, akik a nyári felkészülés során az Újpestet is legyőzték (1–0), ám hiába az állami szuverén tőkealapból (PIF) összerakott álomcsapat, az Al-Fateh védelme és persze a magyar kapus hősiesen állta a sarat – pedig a játékvezető csaknem tizenkét percet hosszabbított.

A hazaiak győztes gólját a zöld-foki-szigeteki Djaniny szerezte, aki a maga 3.2 millió eurós piaci értékével csapata egyik legértékesebb játékosa, miközben a túloldalon olyan labdarúgók léptek pályára, mint a brazil Roberto Firmino és Ibanez, az algériai Rijad Mahrez, az elefántcsontparti Franck Kessié vagy a spanyol Gabri Veiga.

A Német Kupában is volt fontos magyar érdekeltség, a magyar válogatott Németh András először kezdett a Münster csapatában. Ez a mérkőzés azonban Szappanosékkal ellentétben nem hozott meglepetést, az első osztályú VfB Stuttgart kiütéses, 5–0-s győzelmet aratott idegenben. A meccsen kezdő magyar légióst a 61. percben cserélték le.

SZAÚD-ARÁBIA
Saudi Pro League
Al-Fateh–Al-Ahli 1–0
Al-Fateh: Szappanos Péter végigvédte a mérkőzést.

NÉMETORSZÁG
Német Kupa, 1. forduló
Preussen Münster (II.)–VfB Stuttgart 0–5
Münster: Németh András kezdett, a 61. percben lecserélték.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik