Németország: ugyanaz a klub szemelte ki Dárdai Mártont és Szalai Attilát!

PÓR KÁROLYPÓR KÁROLY
Vágólapra másolva!
2024.08.29. 08:31
Szalai Attila (balra) és Dárdai Márton is szerepel az Augsburg kiszemeltjei között (Fotó: Török Attila)
Egybehangzó német sajtóhírek szerint két élvonalbeli klub is érdeklődik a másodosztályú Hertha BSC magyar válogatott védője, Dárdai Márton iránt. Az egyik kérő éppen az az Augsburg, amely a magyar válogatott másik ballábas belső védője, Szalai Attila iránt is érdeklődik.

 

 

A német Sky Sport értesülései alapján több helyi oldal is arról számolt be, hogy a másodosztályú Hertha 22 éves magyar válogatott védőjét, Dárdai Mártont az Augsburg és a Werder Bremen is szerződtetné, állítólag már voltak is egyeztetések a klubok között.

Dárdai lehetséges távozását erősíti, hogy a Hertha új vezetőedzőjénél, Cristian Fiélnél nem számít alapembernek, az eddigi három bajnoki fordulóban kivétel nélkül csak csereként kapott lehetőséget, összesen a három meccsen 77 percet játszott. Igaz, a Hertha időközben eladta a belső védő poszton Dárdai Márton riválisának számító Marc Oliver Kempfet 2.5 millió euróért az olasz Comónak, és egyébként a Transfermarkt Dárdai értékét is ennyire becsüli. A magyar válogatott szeptemberi meccseire is meghívót kapott védőnek jövő nyárig szól a szerződése Berlinben, ahol egyébként az előző idényben főképp védekező középpályásként szerepelt.

Ha már a posztriválisoknál tartunk, érdemes megemlíteni, hogy a Kicker szerint a mindenképp ballábas belső védőt kereső Augsburgnál egy másik magyar válogatott játékos is képbe került Dárdai mellett, méghozzá a Hoffenheimnél mellőzött, így várhatóan távozó Szalai Attila (a Nemzeti Sport is úgy tudja, folynak egyeztetések az Augsburggal Szalai átigazolásáról). Érdekesség, hogy a nemzeti csapatban a szeptemberi Nemzetek Ligája meccseken éppen Dárdai játszhat majd Szalai helyén, hiszen a Hoffenheim játékosát Marco Rossi szövetségi kapitány ezúttal nem hívta be a keretbe.

Németországban pénteken zárul a nyári átigazolási időszak.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik