Dárdai Márton fejesével indult, Dárdai Pál góljával zárult a Hertha támadása

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2024.09.21. 15:04
Ifjabb Dárdai Pál csereként beállva szerezte meg az első gólját az új idényben (Fotó: Hertha BSC, archív)
Győzelemnek örülhetnek a német másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő magyarok a szombati, kora délutáni meccsek után, sőt, ifjabb Dárdai Pál csereként beállva gólt is szerzett a Nürnbergben 2–0-ra nyerő Herthában.


 

A német másodosztályú labdarúgó-bajnokság 6. fordulójában a 9. Hertha BSC a kispadról a korábbi, világbajnok csatár, Miroslav Klose irányította, 11. helyen álló Nürnberg vendége volt. A berlinieknél a kezdőcsapatban kapott helyet a nyolcszoros magyar válogatott Dárdai Márton, aki pénteken hosszabbította meg az eredetileg jövőre lejáró szerződését 2028-ig. A védő (ebben az idényben ismét eredeti posztján, belső védőként szerepel) testvére, a szélső ifjabb Dárdai Pál csere volt, a 72. percben állt be. Akkor már 1–0-ra vezetett a Hertha, Derry Scherhant még az első félidő hajrájában szerezte meg közelről a vezetést a vendégeknek.

A 2–0-s végeredményt pedig ifjabb Dárdai Pál állította be a 90. percben a bal szélről, Mickael Cuiscane kiugratásából! Hozzá kell tenni, a Hertha kontratámadása abból indult, hogy a másik tizenhatosnál Dárdai Márton lefejelt egy felívelt labdát. A szintén magyar válogatott Dárdai Pálnak a harmadik bajnoki meccsén ez az első gólja ebben az idényben.

Az ugyancsak német másodosztályú Braunschweigben a csatár Szabó Levente a múlt heti, első németországi, bajnoki gólja után a Fürth ellen a 69. percben állt be, amikor csapata Rayan Philippe duplájával már 2–0-ra vezetett. A Braunschwieg idénybeli első győzelmével a 15. helyre lépett előre a tabellán, a Hertha a 7.-re. 

NÉMETORSZÁG

2. Bundesliga (II. osztály)
Nürnberg–Hertha BSC 0–2 
Hertha: Dárdai Márton kezdett és végig is játszotta a meccset, ifjabb Dárdai Pál a 72. percben állt be, a 90. percben gólt szerzett.
Braunschweig–Greuther Fürth 2–0 
Braunschweig: Szabó Levente, a 69. percben állt be csereként. 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik