Miért kellhet Kerkez a Liverpoolnak? Így látják a helyi oldalak

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2024.09.24. 14:18
Kerkez Milos (jobbra) és Szoboszlai Dominik a minapi Liverpool–Bournemouth mérkőzés előtt (Fotó: Getty Images)
Fabrizio Romano közelmúltbeli nyilatkozata, valamint a múlt hét végi Liverpool–AFC Bournemouth (3–0) bajnoki mérkőzés alkalmat kínált a Liverpool mindennapjait nyomon követő honlapoknak, hogy eljátsszanak a gondolattal: Kerkez Milos előbb-utóbb a „vörösök” labdarúgója lehet.

„Tudomásom szerint voltak és vannak érdeklődők Kerkez Milos iránt. Fontos leszögeznem, hogy a Bournemouth nem erősítette meg a szerződése lejártának időpontját, de az biztos, hogy nem lehet szó 2025-ről, szóval a klub kézben tartja a helyzetet” – idézte a CaughtOffside nevű portál Fabrizio Romanót, aki úgy tudja, hogy a korábban emlegetett potenciális kérők közül a Chelsea jelenleg nem érdekelt a magyar válogatott labdarúgó szerződtetésében („Marc Cucurella és Renato Veiga nagyon jól teljesít”).

Ami a Manchester Unitedet illeti, a „vörös ördögök” a nyár elején valóban tanulmányozták a Kerkez-opciót, ám túlságosan magasnak találták a játékos vételárát, úgyhogy ők is letettek a megszerzéséről, legalábbis egyelőre.

Ez a két valószínűsíthető „nem” indította be a találgatást a liverpooli portálokon, továbbá az a tény – mint arra az Anfield Watch felhívta a figyelmet –, hogy a Liverpool sportigazgatója, Richard Hughes nemrégiben még a Bournemouth kötelékében dolgozott, és mint az átigazolások első számú felelőse, Kerkez szerződtetésében is fontos szerepet játszott.

Kerkez posztján jelenleg nincsenek problémák Liverpoolban, Andy Robertson biztos pont a védelem bal oldalán, Kosztasz Cimikasz személyében a helyettessel sincs gond. Csakhogy Robinson már betöltötte a harmincat, a 28 éves görög játékossal kapcsolatban a lehetséges távozásáról szóló pletykák láttak napvilágot nemrégiben – mindezt figyelembe véve már „értékes befektetés” lehetne a 20 éves magyar, mint a fenti portál írja.

Az Anfield Watch megemlíti azt is, hogy Szoboszlai Dominik jelenléte alighanem ösztönzően hatna Kerkezre, ha a Liverpool szerződési ajánlattal keresné meg. Az Anfield Central szerint mindenesetre a Pool megfigyelői árgus szemekkel figyelték a magyar védő játékát a szombati bajnokin.

Itt tartanak a találgatások; alighanem messze még a történet vége, hiszen Kerkezt – aki az idény mind az öt bajnokiján tagja volt az AFC Bournemouth kezdő tizenegyének – a Premier League ígéretes és piacképes fiatal labdarúgói között tartják számon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik