Román Kupa: csak közvetve lettek ellenfelek a székelyföldi csapatok

B. M.B. M.
Vágólapra másolva!
2024.09.25. 12:59
24 csapat küzd a Román Kupáért
Egy csoportba került a két székelyföldi csapat a Román Kupában, de a lebonyolítási rendszer sajátossága miatt egyelőre nem lesz Csíkszereda–Sepsi OSK rangadó.

 

A 2022 óta érvényben levő rendszerben a legjobb 24 csapatot négy hatos csoportba sorsolják, ám valamennyi együttes csupán három mérkőzést játszik, egy másik különböző kiemelési kalapból érkező ellenféllel. Az első és második helyezettek jutnak a negyeddöntőbe, ahol a csoportgyőztesek játszanak majd hazai pályán.

A kedd délben, Bukarestben megejtett sorsoláson az élvonalbeli Sepsi OSK és a másodosztályt százszázalékos teljesítménnyel vezető FK Csíkszereda is a D-csoportba került, a Superliga második helyén álló Otelul Galati, a Liga 2-es Resicabánya, valamint a harmadik vonalban szereplő SCM Ramnicu Valcea és Gyulafehérvár mellett. Ez alapján mindkét székely csapat játszik majd Gyulafehérváron és Resicabányán, a különbséget az Otelul elleni találkozók jelentik majd, amelyet Csíkszereda hazai pályán fogad, Sigér Dávid Sepsije viszont Galacra utazik a zárófordulóban.   

Zsóri Dániel csapata, az UTA Arad a C-csoportba került, ahol két első osztályú ellenfél, a Poli Iasi és a Farul között a Liga 2-es Nyárádtő otthonában lép pályára.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik