Férfi kézi: a francia kapitány éremesélyes magyarokat látott

Vágólapra másolva!
2012.07.22. 21:57
Claude Onestát, a francia férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitányát nem tette boldoggá a magyaroktól elszenvedett vasárnap esti 23–22-es vereség, de a szakember nem kiált tragédiát – ez derült ki az AFP hírügynökség jelentéséből.

Claude Onesta, a francia válogatott szövetségi kapitánya: – Nem mi vagyunk az egyetlenek, akik már egy hónapja munkában vannak. A magyaroknak olyan csapatuk van, amelyik akár érmet is nyerhet Londonban. Sajnos az összpontosítás hiánya, a figyelmetlenségek miatt az első félidő gyümölcseit mind elvesztegettük, már nem játszottunk elég gyorsan. Tragédia nem történt, ez mindössze egy apró figyelmeztetés. Senki sem lehet elégedett, aki elveszít egy egygólos végjátékba torkolló meccset... Ugyanakkor nem akartam, hogy a játékosaim ésszerűtlenül menjenek bele kockázatos helyzetekbe egy héttel az olimpia előtt. Nem sérült meg senki, ez fontos. Továbbra is meg vagyok győződve arról, hogy a felkészülési időszak hasznos munkával telt, de még nem értünk a feladatok végére. Sokkal figyelmesebben kell játszanunk."Claude Onesta, a francia válogatott szövetségi kapitánya: – Nem mi vagyunk az egyetlenek, akik már egy hónapja munkában vannak. A magyaroknak olyan csapatuk van, amelyik akár érmet is nyerhet Londonban. Sajnos az összpontosítás hiánya, a figyelmetlenségek miatt az első félidő gyümölcseit mind elvesztegettük, már nem játszottunk elég gyorsan. Tragédia nem történt, ez mindössze egy apró figyelmeztetés. Senki sem lehet elégedett, aki elveszít egy egygólos végjátékba torkolló meccset... Ugyanakkor nem akartam, hogy a játékosaim ésszerűtlenül menjenek bele kockázatos helyzetekbe egy héttel az olimpia előtt. Nem sérült meg senki, ez fontos. Továbbra is meg vagyok győződve arról, hogy a felkészülési időszak hasznos munkával telt, de még nem értünk a feladatok végére. Sokkal figyelmesebben kell játszanunk."

Jérome Fernandez, a franciák csapatkapitánya: – Jókor jött a figyelmeztetés. Nem hitethetjük el magunkkal, hogy minden rendben van. A magyar csapat problémát okozott nekünk, ráadásul a második félidő elején alaposan visszaestünk. Meg kell dupláznunk az erőfeszítéseinket, mert így nem jutunk semmire. A második félidőben mintha nem vittek volna minket a lábaink...

Didier Dinart: – Tettünk egy rossz lépést, ennyi történt. Még mindig jobb egy dunkerque-i felkészülési mérkőzésen kikapni a magyaroktól, mint a londoni olimpián. Nem érdemes túl nagy feneket keríteni a dolognak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik