Verrasztó Evelyn számára az élete legjobbja a cél

KOVÁCS ERIKAKOVÁCS ERIKA
Vágólapra másolva!
2012.07.26. 21:04
null
Verrasztó Evelyn egyéni rekorddal elégedett lenne Londonban (Fotó: Szabó Miklós)
Egy négynapos influenzát, vagyis egy négynapos leállást kivéve végigdolgozta az olimpiai felkészülést Verrasztó Evelyn, ami az úszó elmúlt két évét tekintve már önmagában is jó jelnek tekinthető.


„Nem volt könnyű időszak, de szerencsére sikerült mindazt elvégeznem, amit kellett. Nem mondom, hogy ez pályafutásom legszebb éve, de akár még az is lehet. Az elmúlt egy hónapban végre jól ment az úszás, ez mindenképpen biztató” – mondta a Jövő SC versenyzője, aki Londonban 200 vegyesen indul majd. Már, ami az egyéni számokat illeti, hiszen a 4x200-as gyorsváltó tagjaként is biztosan rajtkőre lép majd az olimpián.

„Mindkettőre felkészültem az edzések során, megpróbálom, megpróbáljuk életünk legjobbját úszni Londonban. Kétszáz vegyesen egyértelműen ez a célom – jelentette ki a vizes tréningek mellett az edzőteremben is keményen dolgozó sportoló. – Hat szárazföldi edzésünk van, és egy egyéni. Ezek sem egyformák, ahogyan két vizes gyakorlás sem az. Valamelyest nyilván segít majd az is nekem, hogy a londoni lesz a harmadik olimpiám. Az legalábbis biztos, hogy most nem fogok bambulni és elkábulni, hogy, te, úristen, ez mi?”

Abból a szempontból persze a londoni mégiscsak különleges lesz Verrasztó Evelyn számára, hogy ezúttal ott lesz a versenyen bátyja, Dávid, és szerelme, a kajakos Dombi Rudolf is.

„Dáviddal kiskorunk óta arról álmodtunk, hogy egyszer együtt jutunk majd ki egy olimpiára. Most ez teljesült. Nagyon nem szoktunk a versenyről beszélgetni, hiszen szavak nélkül is tudjuk, mit szeretne a másik. Ami pedig Rudit illeti, nos, én nem izgultam annyira, kvótát szerez-e, mert éreztem, hogy igen. Amióta együtt vagyunk, vele is sokat beszélgettünk arról, milyen jó lenne, ha mindketten ott lehetnénk Londonban. És sikerült! Nagyon szeretnék ott lenni a versenyén, jó lenne a helyszínen szurkolni neki. A bátyámnak és a kedvesemnek, akikre nagyon büszke vagyok, is csak annyit kívánok, hogy a szereplése végén elégedett legyen önmagával” – fogalmazott az Európa-bajnok.

És természetesen ugyanezt kívánja magának is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik