Már nem elég csak jól futballozni

A. T. P.A. T. P.
Vágólapra másolva!
2003.04.01. 20:57
Címkék
A futball mellett egy másik kedvelt játékban is jeleskedniük kell szerda délután a magyar labdarúgóknak. A játék neve: most mutasd meg! Most kell ugyanis megmutatniuk a magyar fiataloknak, hogy milyen teljesítményre képesek, és bebizonyítani az országnak (hogy később a világnak is bizonyíthassanak): győzni is tudnak.
Magyarország

Balogh J.
Németh T.
Nagy G.
Vanczák
Bodor
Czvitkovics
Buzsáky
Czeglédi
Németh N.
Szabics
Koplárovics

Svédország

Wiland
A. Johansson
Henriksson
P. Nilsson
Dorsin
Ishizaki
Djordjic
Alander
J. Andersson
Pinones-Arce
Farnerud
Magyarország

Balogh J.
Németh T.
Nagy G.
Vanczák
Bodor
Czvitkovics
Buzsáky
Czeglédi
Németh N.
Szabics
Koplárovics

Svédország

Wiland
A. Johansson
Henriksson
P. Nilsson
Dorsin
Ishizaki
Djordjic
Alander
J. Andersson
Pinones-Arce
Farnerud
Mert hogy játszani, futballozni igenis tudnak –ezt nem kell tovább bizonygatniuk. Västerasban is megfelelő volt a teljesítményük, ám majd’ egy félidőnyi emberhátrány után, hat perccel a lefújás előtt jött egy szerencsés svéd találat. San Marino fölényes legyőzése papírforma-eredmény volt, mint ahogy a játék képe alapján Opoléban is diadalmaskodni lehetett volna. A lengyel–magyar U21-es Eb- és olimpia-selejtezőt a helyszínen megtekintő érdeklődőknek legalábbis egybehangzó véleményük volt: Róth Antal játékosainak gólokkal illett volna nyerniük a találkozót.
"Éppen ezért vagyunk nagyon csalódottak – mondta Róth Antal szövetségi edző. –Hogy saját kezünkbe vehessük a sorsunk alakítását, a hátralévő mérkőzéseket, így a szerdait is, meg kell nyernünk. Ha sikerül legyőzni a svédeket és a lengyeleket is, az egymás elleni eredmény akár nekünk is kedvezhet. Tartok tőle, a svédek ellen nehezebb dolgunk lesz, mint pénteken volt, hiszen soron következő ellenfelünk remek teljesítményt nyújt idegenben. Nem szeret kezdeményezni, szívesen alkalmazza a kontrajátékot. Ráadásul a mieinknek a legutóbbi vereség okozta csalódottságot is fel kell dolgozniuk.”

Az eddigi eredmények
Lettország-Svédország 0-4
San Marino-Lengyelország 1-5
Lengyelország-Lettország 3-0
Svédország-MAGYARORSZÁG 1-0
MAGYARORSZÁG-San Marino 4-1
San Marino-Lettország 0-2
Lengyelország-MAGYARORSZÁG 3-2
Lengyelország-San Marino 7-0

A hátralévő mérkőzések
április 2.: MAGYARORSZÁG-Svédország; április 29.: Lettország-San Marino
június 6.: MAGYARORSZÁG-Lettország, San Marino-Svédország
június 10.: Svédország-Lengyelország, San Marino-MAGYARORSZÁG
szeptember 5.: Lettország-Lengyelország, Svédország-San Marino
szeptember 9.: Lengyelország-Svédország, Lettország-MAGYARORSZÁG
október 10.: Svédország-Lettország, MAGYARORSZÁG-Lengyelország
A feladat tehát adott, és állíthatjuk, képességeik alapján a magyarok felülkerekedhetnek a svédeken –csak ahhoz előbb önmagukat kell legyőzniük… Bodor Boldizsár, Buzsáky Ákos vagy éppen Szabics Imre neve garancia lehet a sikerre, hiszen mindhárman nyugati élcsapatban futballoznak, őket segítheti a remek formában lévő Németh Norbert és a Zalaegerszegben egyre több lehetőséghez jutó Koplárovics Béla. Ám az utánpótlásgárda igazi ereje a csapatjátékban rejlik: a védelemben bemutatkozó újpesti Vanczák Vilmora például hasonlóan nagy feladat vár, mint a fent említett húzóemberekre. Kellemetlen hír viszont, hogy Rajczi Péter megsérült; a kaposvári játékos helyett kedden az újpesti Boér Gábort hívta be a keretbe Róth Antal.
Az ellenfélről sokat elmond, hogy keretéből négyen már a felnőttválogatottban is bemutatkoztak. Az AIK jobbszélsője, Stefan Ishazaki öt alkalommal szerepelt Lars Lagerbäck és Tommy Söderberg együttesében, míg Mikael Dorsin (Djurgarden), Per Nilsson (AIK) és Alexander Farnerud (Landskrona BoIS) egyaránt háromszor játszott a felnőtt együttesben.
Ezzel együtt persze reméljük, hogy ez a szerda délután az Üllői úton nem Torbjörn Nilsson csapatáról szól majd, sokkal inkább a magyarokról.
A 4. olimpiai selejtezőcsoport állása
1. Lengyelország 4 4 18– 3 12
2. Svédország 2 2 5– 0 6
3. MAGYARORSZÁG 3 1 2 6– 5 3
4. Lettország 3 1 2 2– 7 3
5. San Marino 4 4 2–18 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik