A mezőnyben jól játszott a Koeman-csapat, mégis kikapott Izraeltől

Vágólapra másolva!
2009.02.11. 17:44
A magyar válogatott jó teljesítményt nyújtott, de Josszi Benajun 76. percben lőtt gólja miatt kikapott Tel-Avivban. A mieink több nagy helyzetet kialakítottak, de nem sikerült gólt szerezni az izraeliek ellen.
Hiába hajtottak Geráék, nem tudták legyőzni Izrael legjobbjait
Fotó: Meggyesi Bálint
Hiába hajtottak Geráék, nem tudták legyőzni Izrael legjobbjait
Hiába hajtottak Geráék, nem tudták legyőzni Izrael legjobbjait
Fotó: Meggyesi Bálint
Hiába hajtottak Geráék, nem tudták legyőzni Izrael legjobbjait

Eddig összesen három alkalommal találkozott Magyarország és Izrael labdarúgó-válogatottja, mindannyiszor felkészülési mérkőzésen. 1992-ben 0–0 lett az első, a két ország nemzeti csapata között megvívott mérkőzés, 1995-ben Siófokon 2–0-ra nyert Izrael, a legutóbbi találkozón, 2000 júniusában a Fáy utcában 2–1-re győztünk – tekintsék meg e találkozó góljait!

A mérkőzés első perceiben a középpályán folyt a játék, a csapatok nem jutottak el az ellenfél kapujáig. A tizedik percben aztán Gera Zoltán indította a tizenhatos bal oldalán Dzsudzsák Balázst, ám a szélső középre passzolt labdáját kivágták a védők. Néhány perccel később ismét a PSV játékosához került a labda, de a büntetőterület sarkából leadott lövése erőtlenül szállt a kapu mellé.

A hazaiak a 20. percben veszélyeztettek először igazán. Roberto Kolautti csúsztatott kapura egy felívelt labdát, de a fejes a kapu fölött hagyta el a játékteret. Hamar válaszolt a magyar csapat: Vadócz Krisztián eresztett el egy lövést középről, amely nem sokkal ment kapu mellé.

A 25. percben ismét Erwin Koeman csapata került helyzetbe. Előbb Huszti Szabolcs lőtt középre veszélyesen a bal oldalról, majd az izraeli védők felszabadítása után Dzsudzsák próbálkozott a tizenhatos előteréből, ám Dudu Avat kapus biztosan fogta a lövést.

Szavazás

Hányadik helyen végez a magyar válogatott a vb-selejtezők során a csoportjában?

  • Első
  • Második
  • Harmadik
  • Negyedik
  • Ötödik
Írja be az itt látható számot!
A 33. percben a középpályán szerzett labdát a magyar csapat, majd a kontratámadás végén Huszti ugratta ki Dzsudzsákot a bal szélen, aki bal lábbal lőtt kapura. Avatnak először kellett nagyot védenie, nem is tudta elsőre megfogni a labdát.

A 40. percben aztán majdnem gólt szereztek a hazaiak. Josszi Benajun nagyszerű csellel csapta be Bodor Boldizsárt az alapvonalnál, majd a középre lőtt labdáját Szélesi Zoltán próbálta kivágni, ám a védőről Kolautti elé pattant a labda. Az izraeli csatár – nagy szerencsénkre – a kapu fölé fejelt közvetlen közelről.

A kiegyenlített játékot hozó első félidőben egyik csapat sem tudott betalálni. A legnagyobb helyzet a hazaiak előtt adódott, de a magyar válogatott többször jutott el az izraeliek kapujáig.

A második félidő nem kezdődött jól a mieink számára. Juhász Roland szabadított fel rosszul 20 méterre a magyar kaputól, és Omer Golanhoz került a labda. A csatár eltolta az Anderlecht játékosa mellett a labdát, de Juhász belépett elé. A játékvezető szabadrúgást ítélt, és sárga lapot adott a védőnek. Szalim Tuama állt a labda mögé, és a kapu bal oldalát vette célba, ám Fülöp Márton szépen mentett a kapufánál.

Nem sokkal később válaszolt a magyar válogatott. Előbb Torghelle Sándor maradt le kevéssel Dzsudzsák beadásáról, majd Dedi Ben Dajan ért kézzel a labdához a hazai tizenhatoson belül, ám a játékvezető nem ítélt büntetőt.

A 72. percben hatalmas helyzet adódott a mieink előtt. Juhász ment fel fejelni egy szabadrúgásnál, és meg is találta a labda. A védő éles szögből bólintott, ám a csereként beálló Nir Davidovics a felső lécre mentett, majd a kipattanót kirúgták a védők.

Öt perccel később aztán mégis a hazaiak örülhettek. Ben Dajan kapott labdát a bal szélen egy izraeli kényszerítő után, majd keresztbe lőtte a labdát. A hosszún érkező Golan egyből lőtt, és a labda Benajun közreműködésével került a magyar kapuba.

A mérkőzés hajrájában nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt a magyar válogatott. Torghelle próbálkozott kétszer is lövéssel, de előbb Davidovics védett, majd a támadó célzott pontatlanul.

A 84. percben Koeman lehetőséget adott Szalai Ádámnak. A Real Madrid Castilla csatára először kapott lehetőséget a nemzeti csapatban, és hamar helyzetbe került, de Hajnal Tamás passza után az izraeli kapus elhappolta előle a labdát.

A találkozó utolsó pillanataiban hiába vállalt fel nyílt sisakos támadójátékot a magyar válogatott, nem tudott gólt szerezni, így 1–0-ra kikapott Izraeltől.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS


Helyszín: Tel-Aviv, Ramat Gan Stadion
Nézőszám: 9211
Játékvezető: Marcin Borski (lengyel)
Asszisztensek: Uzi Bason, Nissan Davidi (izraeliek)

KEZDŐCSAPATOK
IZRAEL MAGYARORSZÁG
1 Avat 1 Fülöp
14 Ziv 5 Szélesi
13 Kejnan 4 Juhász
3 Ben Haim 3 Vanczák
6 Ben Dajan 2 Bodor
15 Benajun 6 Vadócz
4 Alberman 8 Gera
16 Ohajon 10 Hajnal
20 Tuama 11 Huszti
12 Golan 7 Dzsudzsák
9 Kolautti 9 Torghelle
Szövetségi kapitány: Dror Kastan Szövetségi kapitány: Erwin Koeman

Gólszerző(k): Benajun (76.)
Csere: Avat h. Nir Davidovics (a szünetben), Zsiv h. Sahar (a szünetben), Koluatti h. Saban (a szünetben), Tuama h. Buzaglo (62.), Benajun h. Kijal (90.), ill. Vadócz h. Tóth B. (65.), Dzsudzsák h. Rudolf (70.), Juhász h. Tímár (75), Bodor h. Szalai (84.), Szélesi h. Halmosi (84.)
Sárga lap: Ben Haim (7.), ill. Juhász (48.)


ILLÉS BÉLA GÓLJA IZRAEL ELLEN



HORVÁTH FERENC GÓLJA IZRAEL ELLEN



A KÉT VÁLOGATOTT EDDIGI MÉRKŐZÉSEI

  • 668. 1992. szeptember 23., Budapest, Üllői út, 3000 néző Magyarország–Izrael 0–0
  • 697. 1995. augusztus 16., Siófok, 10 000 néző Magyarország–Izrael 0–2 (0–1)
  • 743. 2000. június 3., Budapest, Fáy u., 5000 néző Magyarország–Izrael 2–1 (0–0)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik