Hajnal: Esélyesek vagyunk? Bizonyítsuk be!

Vágólapra másolva!
2011.06.01. 07:45
null
Hajnal Tamásék teljes intenzitással készültek a Luxemburg elleni meccsre is (Fotó: Németh Ferenc)
Címkék
Vélhetően nagy szerep hárul majd Hajnal Tamásra a magyar labdarúgó-válogatott Luxemburg és San Marino elleni találkozóján. A német VfB Stuttgart középpályásának Gera Zoltán távollétében vezéregyéniségnek kell lennie. A futballista szerint veszélyes ellenfelekkel találkozik az együttes, de a bajnokság vége és a meccsek közti hosszú szünet sem lehet zavaró tényező.

– Kiscsapatok elleni találkozók előtt állunk: mit gondol, veszélyesek lehetnek ezek a mérkőzések?
– Nagyon oda kell majd figyelnünk mindkét találkozón – mondta Hajnal Tamás. – Sokan gyengének gondolják Luxemburgot és San Marinót is, hiszen a világranglistán jócskán mögöttünk vannak. A luxemburgi mérkőzés hasznos lesz, mert versenyhelyzetben tudunk felkészülni az Európa-bajnoki selejtezőre.

– A bajnokságnak már vége, nem esett ki a ritmusból?
– Nem, mert a múlt héten már összejött a csapat néhány edzésre, ami mindannyiunknak jót tett, jó hangulatú és iramú foglalkozásokon vehettünk részt. És az is természetes, hogy az ember ilyenkor odafigyel magára, külön edzésekkel, futással, kerékpározással, erősítéssel kell karbantartani magunkat, ugyanúgy oda kell figyelni a táplálkozásra is, mint amikor még tart a bajnokság. A szabadidőt ilyenkor élvezhetjük, de a gondolatainkban ott kell lenni annak is, hogy még két mérkőzés előttünk áll. Ennyi idő alatt az ember erőnléte nem romlik. A kétnapos pihenő utáni edzéseket követően még fel is frissülünk. Mentálisan mindenképpen sokat jelent egy kis kikapcsolódás. Az előttünk álló napokban pedig lesz elég időnk és lehetőségünk, hogy megfelelően felkészüljünk a két mérkőzésre.

– Egervári Sándor azt mondta, hogy hatékony támadójátékot vár a csapattól, majd elkezdte sorolni a hiányzó csatárokat. Így azért nem lesz egyszerű.
– Persze hogy nem, de a válogatottnál vagy bármely csapatnál megeshet, hogy többen is hiányoznak egyszerre a keretből. Természetesen ez rossz az együttes szempontjából, de közben megnyitja a lehetőséget mások előtt. Itt van velünk például Szabics Imre, aki sikeres időszakon van túl, aminek örülök, ráadásul sok jót lehetett róla hallani mostanában. Biztos vagyok benne, hogy ő és például Németh Krisztián is élni akar majd azzal a lehetőséggel, amit most megkap, mindketten motiváltak lesznek, ha a pályára lépnek.

– Mindkét soros ellenfél jócskán mögöttünk áll a világranglistán. Miként lehet felpörögni az ilyen meccsekre?

– Minden mérkőzésen nyerni akarunk. Ez a két meccs azért speciális, mert mi vagyunk az esélyesek – azonban bizonyítanunk is kell, hogy nem véletlenül gondolják ezt rólunk.

VÉLEMÉNYEK A KÖVETKEZŐ MECCSEKRŐL


A VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Bogdán Ádám (Bolton Wanderers), Csernyánszki Norbert (Paks), Király Gábor (1860 München)
Védők: Juhász Roland (Anderlecht), Laczkó Zsolt (Sampdoria), Lázár Pál (Videoton), Lipták Zoltán (Videoton), Pintér Ádám (Zaragoza), Vanczák Vilmos (Sion)
Középpályások: Czvitkovics Péter (DVSC-Teva), Dzsudzsák Balázs (PSV), Elek Ákos (Videoton), Gera Zoltán (Fulham), Hajnal Tamás (VfB Stuttgart), Koltai Tamás (Győri ETO), Koman Vladimir (Sampdoria), Vadócz Krisztián (Osasuna), Varga József (DVSC-Teva)
Támadók: Németh Krisztián (Olympiakosz Volosz), Szabics Imre (Sturm Graz), Tököli Attila (Kecskeméti TE-Ereco)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik