Válogatott: 12 éves sikerre alapoz a volt csapatkapitány

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.28. 07:49
Románia Magyarország elleni 2001-es 2–0-s sikere és a bukaresti szurkolók buzdítása győzelemhez segítheti a román válogatottat a mieink elleni szeptember 6-i selejtezőn – állítja Marius Niculae 32 éves csatár, a válogatott korábbi csapatkapitánya, aki ezúttal csak szurkolóként lehet jelen a találkozón.

„Szurkolóink fanatizmusából és a 2001-ben ugyanitt aratott kettő nullás diadalunkból erőt merítve ismét legyőzhetjük a magyarokat– mondta a 42 válogatott meccsen 15 gólt szerző Niculae a fifa.com-nak. – Nem kérdés, hogy képesek vagyunk nyerni. A hollandoktól ugyan kétszer kikaptunk, a többi meccsünkből hármat megnyertünk és egy döntetlent értünk el. Bármi lehetséges. Csak rajtunk múlik, hogy kijutunk-e a világbajnokságra. Ha tesszük a dolgunkat, megnyerjük a hátralévő mérkőzéseinket, és még némi szerencsénk is lesz, sikerülni fog.”Niculae a fifa.com-nak. – Nem kérdés, hogy képesek vagyunk nyerni. A hollandoktól ugyan kétszer kikaptunk, a többi meccsünkből hármat megnyertünk és egy döntetlent értünk el. Bármi lehetséges. Csak rajtunk múlik, hogy kijutunk-e a világbajnokságra. Ha tesszük a dolgunkat, megnyerjük a hátralévő mérkőzéseinket, és még némi szerencsénk is lesz, sikerülni fog.”

Niculae arról is beszélt, hogy a Gheorghe Hagi és Florin Raducioiu nevével fémjelzett, 1990-es évek közepén remeklő válogatottban olyan példaképek szerepeltek, akiknek köszönhetően erős maradt a román labdarúgás, és a mai válogatottnak az is a fő feladata, hogy hasonló példát mutasson a gyerekeknek.

A ciprusi Anorthoszisz Famagusztában játszó Niculae nincs bent Victor Piturca légióskeretében, és abban sem biztos, hogy szerepelni fog még a válogatottban.

„Nem biztos, hogy bekerülök még a keretbe. A szövetségi kapitány a formájuk és a teljesítményük alapján választja ki a játékosokat, keményen dolgozom, és meglátom, mi lesz. A remény mindig megmarad” – mondta a 12 év alatt 17 vb-selejtezőn játszó, legutóbb tavaly szeptemberben az észtek ellen pályára lépő játékos.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik