Román-magyar: Dzsudzsák az egyik legértékesebb - véli a rivális

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.05. 10:21
Amint arról már beszámoltunk, a román sajtó szerint az Astra Giurgiu védője, Alexandru Matel kezd majd pénteken a magyar labdarúgó-válogatott elleni vb-selejtezőn, vagyis ő nézhet farkasszemet Dzsudzsák Balázzsal. A hetedik válogatott fellépésére készülő 23 éves védő már nyilatkozott is a Dinamo Moszkva magyar szélsőjéről.

„Tudom, hogy Dzsudzsák Balázs a magyar csapat egyik legértékesebb játékosa, de egyelőre fogalmam sincs, hogy én fogom-e helyettesíteni a jobb oldalon Gabriel Tamast" – idézi a digisport.ro Alexandru Matelt, aki a jelek szerint egyelőre nem veszi biztosra, hogy a kezdőcsapat tagja lesz holnap, a mieink elleni vb-selejtezőn. Annak ellenére sem, hogy a ProSport már tényként közölte, hogy az Astra Giurgiu 23 éves játékosa kezd majd.

Matelnek az angol West Bromwichtól távozó légióst, az ebben a szezonban bajnoki meccsen még nem játszó Gabriel Tamast kellene pótolnia a jobbhátvéd posztján. Tamas a tavaszi budapesti meccsen még kezdő volt, most azonban nem kapott meghívót a keretbe Victor Piturca szövetségi kapitánytól.

„Remélem, ha lehetőséghez jutok, jó játékkal hálálhatom meg a bizalmat. Nem gondolom, hogy az érzelmek fogják befolyásolni a pénteki találkozót. Tudom, mit kell tennem a pályán, és ebben a térdem sem fog megakadályozni. Egységes csapatot alkotunk, remek a hangulat. Nagyon sokat segítünk egymásnak tanácsokkal és ez az egység a pályán is látszani fog" – fogadkozott Matel. A védő nyilatkozatában korábbi egészségi gondjaira is utalt, ugyanis az elmúlt két évben mindkét térdét meg kellett műteni egy súlyos sérülést követően.

A ROMÁN VÁLOGATOTT KERETE A MAGYAROK ÉS A TÖRÖKÖK ELLENI MÉRKŐZÉSRE
Kapusok:
Ciprian Tatarusanu (Steaua Bucuresti), Bogdan Lobont (AS Roma), Silviu Lung (Astra Giurgiu)
Védők: Alexandru Matel (Astra Giurgiu), Srgian Luchin (Dinamo Bucuresti), Paul Papp (Chievo Verona), Valerica Gaman (Astra Giurgiu), Dorin Goian (Aszterasz Tripolisz), Dragos Grigore (Dinamo Bucuresti), Vlad Chiriches (Tottenham Hotspur), Razvan Rat (West Ham United), Iasmin Latovlevici (Steaua Bucuresti)
Középpályások: Alexandru Bourceanu, Doru Pintilii, Adrian Popa, Cristian Tanase (mind Steaua Bucuresti), Ovidiu Hoban (Petrolul Ploiesti), Gabriel Torje (Udinese Calcio), Alexandru Maxim (VfB Stuttgart)
Támadók: Marius Alexe (Sassuolo), Gheorghe Bucur (Kubany Krasznodar), Bogdan Stancu (Genclerbirligi), Ciprian Marica (csapat nélkül)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik