U19: Mészölynek tetszett, amit látott, majd keretet szűkített

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.13. 07:52
Mint arról már beszámoltunk, a hazai rendezésű U19-es Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott 2–2-es döntetlent játszott Üzbegisztán korosztályos csapatával. Az előkészületi mérkőzést követően Mészöly Géza szövetségi edző elégedetten értékelte a látottakat, majd két fővel szűkítette a keretét.

„Az eredmény lehetett volna jobb, de játékban tetszett, amit láttam – értékelt a meccs után Mészöly Géza az MLSZ hivatalos honlapján. – Természetesen itt nem a két óriási hibára gondolok, amelyekből az üzbégek megszerezték a góljaikat. Sajnálom ezeket a figyelmetlenségeket, de inkább most jöjjenek ki a hibák, mint a tétmérkőzéseken. Jó ritmusú, hasznos meccset játszottunk, ezúttal lényegesen frissebben mozogtunk, mint kedden, de jövő hétre még tovább kell javulnunk dinamikában, koncentrációban és gyorsaságban is. A második félidőben szép akciókat vezettünk, kár, hogy pont akkor kaptuk a második gólt, amikor beszorítottuk az ellenfelet a saját kapuja elé. Az üzbégek igen erős csapattal érkeztek hozzánk, a két jó ritmusú, intenzív mérkőzés sokat segített az Európa-bajnokságra való felkészülésünkben. Még van egy hetünk a torna kezdetéig, jövő szombatra kell a csúcsformánk, s bízom benne, hogy ez így is lesz, és az Ausztria elleni nyitó meccsen már a legjobb tudásunkat hozzuk majd.”Mészöly Géza az MLSZ hivatalos honlapján. – Természetesen itt nem a két óriási hibára gondolok, amelyekből az üzbégek megszerezték a góljaikat. Sajnálom ezeket a figyelmetlenségeket, de inkább most jöjjenek ki a hibák, mint a tétmérkőzéseken. Jó ritmusú, hasznos meccset játszottunk, ezúttal lényegesen frissebben mozogtunk, mint kedden, de jövő hétre még tovább kell javulnunk dinamikában, koncentrációban és gyorsaságban is. A második félidőben szép akciókat vezettünk, kár, hogy pont akkor kaptuk a második gólt, amikor beszorítottuk az ellenfelet a saját kapuja elé. Az üzbégek igen erős csapattal érkeztek hozzánk, a két jó ritmusú, intenzív mérkőzés sokat segített az Európa-bajnokságra való felkészülésünkben. Még van egy hetünk a torna kezdetéig, jövő szombatra kell a csúcsformánk, s bízom benne, hogy ez így is lesz, és az Ausztria elleni nyitó meccsen már a legjobb tudásunkat hozzuk majd.”

A szakmai stáb hétvégére pihenőt adott a válogatott tagjainak, és az elkerülhetetlen keretszűkítés első lépcsőjét is végrehajtotta. Az eddigi 24 helyett a jövő hét elejétől már csak 22 játékos készül a kontinensviadalra – most Lorentz Mártonról és Kővári Róbertről mondott le Mészöly Géza –, közülük 18-an lesznek tagjai az Eb-re nevezendő keretnek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik