Dzsudzsák: Évek óta nem beszéltem Dárdai Pállal

Vágólapra másolva!
2014.09.24. 07:33
null
Dzsudzsák Balázs a Dinamóban jó formába lendült, de azt nem tudja, mire számíthat Dárdai Pál válogatottjában
Dzsudzsák Balázs már nagyon várja, hogy Dárdai Pál megbízott szövetségi kapitány keretet hirdessen a Románia elleni bukaresti Európa-bajnoki selejtező előtt, de aggódik, mert nagy a csend a korábbi játékostárs kinevezése óta, s nem nagyon alakul ki a szakmai stáb a Berlinből hazatérő szakember körül.
– Ha kérhetnénk, valahogy tartsa meg a jó formáját a közelgő bukaresti selejtezőig…

– Azon leszek – ígérte Dzsudzsák Balázs, aki a hétfő esti, Torpedo Moszkva elleni győztes bajnokin (3–1-es) mindhárom Dinamo-gólban főszerepet vállalt, az utolsót maga lőtte a bal alsó sarokba. – A formámra mostanában valóban nem lehet panasz – hol kopogjam le gyorsan? Bejönnek a cseleim, pontosak az indításaim, gólokat vagy „csak” kapufát lövök, gólpasszokat adok.

– Nem rossz ajánlólevél ez az új szövetségi kapitánynak. Mit szólt Dárdai Pál kinevezéséhez?
– Egyelőre nehéz véleményt mondani… Palival kapcsolatban az utolsó személyes élményem az, amikor utoljára léptünk pályára együtt a válogatottban, ha jól emlékszem, ennek már öt éve. Természetesen tudok róla, figyeltem a vele kapcsolatos híreket, becsülettel teszi a dolgát Berlinben, ahol nagy becsben tartják, de hirtelen nem is tudnám megmondani, mikor beszéltem vele legutóbb. Nem mostanában, az biztos.

– Ezek szerint a kapitány a kinevezése óta nem kereste.
– Nem, nem beszéltünk a kinevezése óta.

– Azért a csapattársakkal csak beszélnek a változásokról, az új szövetségi kapitányról…
– Ez csak természetes. Kikerülhetetlen téma a kapitányváltás. Juhász Rolanddal, Tőzsér Dániellel és Priskin Tamással is beszéltem azóta telefonon, de extra információt egyikünk sem tudott mondani a másiknak. Évek óta nincs közvetlen kapcsolatunk Dárdai Pállal, a kinevezésével kapcsolatban is csupán a hírekre hagyatkoztunk. Láttuk, tapasztaltuk, hogy odahaza mennyire foglalkoztatja a közvéleményt ez a kérdés, vezető hír volt a televíziókban, rádiókban, mindenki azt akarja tudni, mire számíthatunk Bukarestben. A játékosok nevében mondhatom, magunk is kíváncsian várjuk, milyen változásokat hoz Dárdai Pál a csapat életébe. Ha jól tudom, egyelőre a stáb is meglehetősen nehezen áll össze.

– Most éppen Lőw Zsoltot nem engedték el Salzburgból…
– Erről beszélek. Pedig a jövő héten vasárnap, legkésőbb hétfőn találkozik a keret. Nincs idő a sebeinket nyalogatni, nyakunkon a bukaresti kilencven perc… Nem tagadom, a megszokottnál is kíváncsibban, sőt izgatottabban várom a közelgő összetartást, hogy megtudjam, milyen keretet hív össze a kapitány, kikre számít a légiósok közül, kik maradnak a bővebb keretben az NB I-ben szereplők közül, és pontosan mi az elképzelése az új kapitánynak.

A TELJES INTERJÚBÓL AZ IS KIDERÜL, HOGY DZSUDZSÁK BALÁZS MENNYIRE ÉLVEZI A FUTBALLT KLUBSZINTEN A DINAMO MOSZKVÁNÁL – OLVASSA EL A SZERDAI NEMZETI SPORTBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik