Válogatott: Storcknak két kérése van a pótselejtezős sorsolásra

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.18. 08:43
null
Storcknak nincs kívánsága az ellenfélre (Fotó: Földi Imre)
Ha leheletnyivel is, de Magyarország megelőzte Dániát az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) koefficiens- rangsorában, válogatottunk ezért kiemeltként várhatja a franciaországi Európa-bajnokság pótselejtezőjének sorsolását. Becsüljük meg a helyzetet, a vasárnap 11.20 órakor kezdődő nyoni eseményen a négy kiemelt válogatottnak a négy nem kiemelt közül sorsolnak vetélytársat. A szóba jöhető ellenfeleink: Dánia, Írország, Norvégia és Szlovénia.

Ezért papíron – ám hangsúlyozzuk, kizárólag papíron! – gyengébb együttesek közül kellene egyet felülmúlni. Ezúttal sajnos ránk osztották a bálkirálynő nem túl hálás szerepét, azaz mindenki minket akar. Ugyanakkor adva van a kérdés: mi melyik együttest szeretnénk igazán ellenfelünknek?

„Nincsen első számú jelöltem – mondta a felvetésre a Nemzeti Sportnak adott pénteki interjú során Bernd Storck megbízott szövetségi kapitány. – Nem mondom, hogy az egyik vagy a másik válogatott jobb lenne a pótselejtezőn. Lesz, ami lesz. Két kérésem, helyesebben mondva, kívánságom lenne csupán. Az egyik az, hogy ne kelljen rögtön az első játéknapon pályára lépnünk, a másik pedig, hogy jó lenne idegenben kezdeni az előttünk álló párharcot. Ennyi. Mindegy, melyik válogatott lesz az ellenfelünk, tisztességesen fel kell belőle készülnünk, és mindent megteszünk, hogy bizonyítsuk, igenis ott a helyünk a franciaországi Európa-bajnokságon. Rengeteg munka vár ránk, ám hiszek benne, hogy megugorjuk a lécet. Tudom, hogy képesek vagyunk rá."

Az összecsapásokat november 12–14. (csütörtök és szombat) és 15–17. (vasárnap és kedd) között rendezik klasszikus oda-visszavágós rendszerben. Akit a vasárnapi sorsoláson elsőnek húznak, otthon kezd – ez azt jelenti, hogy a kiemelt csapatnak nincs meg az az előnye, hogy a visszavágót hazai pályán játszhatja.

A szövetségi kapitány – bár szeretett volna – nem utazott el Nyonba az ünnepélyes sorsolásra. Ehelyett szombaton két élvonalbeli bajnokit (a Puskás Akadémia– MTK, valamint az első két helyezett csatáját, az FTC–Haladás mérkőzést) nézte meg, hogy saját szemével győződjön meg a válogatottnál számba vehető játékosok állapotáról.

„Kíváncsi voltam, hogy a bajnoki szünet után miként rázódnak ismét játékba az érintett labdarúgók" – magyarázta. Tény, a nyoni sorsoláson nincs túl sok néznivaló.

EB 2016
A PÓTSELEJTEZŐ MEZŐNYE
KIEMELTEK

Bosznia-Hercegovina
Ukrajna
Svédország
Magyarország

NEM KIEMELTEK
Dánia
Írország
Norvégia
Szlovénia

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik