U17-es női Eb: győzelmével továbbjutott a magyar csapat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.10.10. 17:21
A magyar U17-es női labdarúgó-válogatott hétfő délután 3–1-re legyőzte Észtországot Bükön Eb-selejtezőn, ezzel biztossá tette, hogy bejut a 24 csapatos elitkörbe.

A múlt héten Azerbajdzsánt 3–0-ra legyőző magyar lányok csütörtökön Bükön a szintén százszázalékos, a négyest jobb gólkülönbségük révén vezető lengyelekkel csapnak össze a 3. selejtezőcsoport első helyéért.

„Jól küzdöttek a lányok, megérdemelten nyerték meg a mérkőzést, a helyzetek száma alapján akár nagyobb különbségű is lehetett volna a siker – idézi az mlsz.hu Schumi Dorottya szövetségi edzőt. – A továbbjutás megvan, ennek nagyon örülünk, de vár még ránk egy fontos mérkőzés a lengyelek ellen, amelyen a csoportgyőzelem lesz a tét. Csütörtökön más jellegű meccs lesz, ezúttal egy »játszós« csapat lesz az ellenfél, szeretnénk jó eredménnyel zárni a tornát.”

U17-ES NŐI EURÓPA-BAJNOKSÁG, SELEJTEZŐ
3. CSOPORT, MAGYARORSZÁG

MAGYARORSZÁG–ÉSZTORSZÁG 3–1 (2–0)
Bük
Magyarország
: Terestyényi Anna – Nagy Virág, Kovács Laura, Jánosi Ninetta, Csolti Réka – Vasas Lea, Pusztai Sára – Králik Fanni (Horváth Cintia, 75.), Dorner Dóra, Erdész Fanni (Pintye Vivien, 51.) – Vachter Fanni (Kovács Eszter, 68.)
Gólszerző:
Dorner (27.), Králik (38., 64.), ill. Silina (73. – 11-esből)

A másik mérkőzésen (Szombathely)
Lengyelország–Azerbajdzsán 4–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik