FFT: Joe Eszterhas: Az én Öcsi bácsim

V. SZ.V. SZ.
Vágólapra másolva!
2020.12.07. 10:22
null
Joe Eszterhas (A fotó forrása: fourfourtwo.hu)
Itt a teljes Eszterhas-szöveg! Íme a világhírű forgatókönyvíró exkluzív írása az FFT magazinban, amiből megdöbbentő részletek derülnek ki Puskásék és Eszterhasék közös kispesti múltjáról és arról, a fiatal Puskás Öcsi hogyan mentette meg a későbbi hollywoodi sztár életét.

 

„Annyira szerettem a gombfocit, hogy amikor nem apámmal vagy más srácokkal játszottam, akkor egymagam meccseltem. Volt egy nagy gombom, az volt Puskás Öcsi, és apámnak is volt egy, az pedig Bozsik Cucu – emlékezik Joe Eszterhas a FourFourTwo Magazinban. – Évekkel később született öt fiam, gyakran játszottam velük, de mindig ragaszkodtam ahhoz, hogy én legyek Puskás Öcsivel.”

Kora tinédzseréveit taposta, amikor találkozhatott a híres Öcsi bácsival, aki Clevelandbe látogatott, és az ő apjával beszélgetett éppen, amikor egyszer csak hozzá fordult, és megkérdezte: „Focizunk egy kicsit?”.

„Földbe gyökerezett a lábam. Tudtam, hogy ez olyan, mintha Babe Ruth hívna baseballozni vagy Otto Graham amerikai futballozni. Vagy mintha a profi bokszolóval, Joe Louisszal flangálnék.”

Joe Eszterhas magyar származású amerikai forgatókönyvíró, producer, újságíró és író a FourFourTwo magazinban személyes emlékeit osztja meg az olvasókkal. Mesél édesapjáról, gyermekkoráról, Amerikáról, Andy Vajnáról, és persze Puskás Ferencről, valamint a róla készülő film forgatókönyvéről.

Joe Eszterhas teljes írását elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik