Gergényi Bence: Sohasem fogom elfelejteni a napot, amikor megszólalt a telefonom

Vágólapra másolva!
2024.08.27. 19:05
Nem számított a meghívóra Gergényi (Fotó: Török Attila)
A magyar labdarúgó-válogatottba újonckét meghívott Gergényi Bence, Vas Gábor és Nikitscher Tamás nem számított arra, hogy bekerül Marco Rossi szövetségi kapitány együttesébe, amely a Nemzetek Ligája rajtjára készül.

„Nem számítottam erre, de az biztos, hogy sohasem fogom elfelejteni a napot, amikor megszólalt a telefonom. Hihetetlenül boldog vagyok. Rengeteget tanultam a korábbi klubjaimnál, de a legtöbbet az elmúlt egy évben Bartosz Grzelak keze alatt fejlődtem” – nyilatkozott az M1 aktuális csatornának az előző idényben még a Fehérvárban futballozó, most már az Újpestet erősítő Gergényi Bence.

Vas Gábor, a Paks védője elárulta, mivel csütörtökön rendkívül fontos Konferencialiga-selejtező-visszavágó vár az együttesre, egyelőre nem is tudta felfogni a válogatott behívót. Hozzátette, ez a nap talán csak a győztes kupadöntőhöz hasonlítható.

„Ezért edzettem, volt, hogy külön is. Leírhatatlan érzés számomra. Úgy gondoltam, idővel lehet esélyem, de ez most nagyon meglepett. Szeretném kihasználni, hogy ott lehetek. Hihetetlen, hogy nemrég még az Európa-bajnokságon néztem a csapatot, most pedig együtt edzhetek velük” – mondta a 21. születésnapját két nap múlva ünneplő futballista, aki bízik benne, hogy csütörtökön a Mladá Boleslav elleni visszavágón a Pakssal kiharcolják a főtáblára kerülést. Ha ez összejönne, a válogatott meghívóval együtt örökre felejthetetlen lenne számára az a nap.

Hasonlóképpen reagált Nikitscher Tamás, a Kecskemét futballistája. Kiemelte, minden kisgyereknek, aki elkezdi a sportágat, az az álma, hogy egyszer a nemzeti csapatban szerepeljen.

A játékos köszönetet mondott a kecskemétieknek: „Itt mindenki egy kicsit a sajátjának is érzi ezt a sikert, ami igaz is, hiszen nélkülük és a stáb nélkül ez nem jöhetett volna össze” – fogalmazott a futballista, aki 2021-ben még a Makó színeiben az NB III-ben játszott, szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt pedig súlyos térdsérülést szenvedett.

A magyarok jövő szombaton a németek vendégeként Düsseldorfban kezdik meg a sorozatot, három nappal később pedig Bosznia-Hercegovinát fogadják a Puskás Arénában.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
KAPUSOK: Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Tóth Balázs (Fehérvár FC)
VÉDŐK: Balogh Botond (Parma – Olaszország), Botka Endre (Ferencvárosi TC), Dárdai Márton (Hertha BSC – Németország), Gergényi Bence (Újpest FC), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Vas Gábor (Paks), Yaakobishvili Antal (Girona – Spanyolország)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Bolla Bendegúz (Rapid Wien – Ausztria), Kata Mihály (MTK), Kerkez Milos (AFC Bournemouth – Anglia), Nagy Ádám (Spezia – Olaszország), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia FC), Loic Nego (Le Havre – Franciaország), Nikitscher Tamás (Kecskeméti TE), Schäfer András (Union Berlin – Németország), 
TÁMADÓK: Ádám Martin (Aszterasz Tripolisz – Görögország), Csoboth Kevin (St. Gallen – Svájc), ifjabb Dárdai Pál (Hertha BSC – Németország), Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok), Horváth Krisztofer (Torino – Olaszország), Sallai Roland (Freiburg – Németország), Szoboszlai Dominik (Liverpool FC – Anglia), Varga Barnabás (Ferencvárosi TC)

NEMZETEK LIGÁJA, A-LIGA, 3. CSOPORT
A magyar válogatott programja
Szeptember 7.
20.45: Németország−MAGYARORSZÁG
Szeptember 10.
20.45: MAGYARORSZÁG−Bosznia-Hercegovina
Október 11.
20.45: MAGYARORSZÁG−Hollandia
Október 14.
20.45: Bosznia-Hercegovina−MAGYARORSZÁG
November 16.
20.45: Hollandia−MAGYARORSZÁG
November 19.
20.45: MAGYARORSZÁG−Németország

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik