Két vb-résztvevő ellen készül a magyar futsalválogatott, két új játékos a keretben

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2024.08.13. 10:34
Sergio Mullor kijelölte keretét (Fotó: MLSZ)
A magyar férfi futsalválogatott augusztusban két nemzetközi mérkőzést játszik – Sergio Mullor szövetségi kapitány kijelölte a keretet, amelyben két újonc található.

A magyar csapat augusztus 22-én a spanyolországi Ferrolban lép pályára a világbajnokságra készülő házigazdák ellen, majd három nappal később, augusztus 25-én 16 órakor Budapesten, a Sterbinszky Amália Sportcsarnokban fogadja a szintén vb-résztvevő horvátokat. 

„Erősen kezdődik számunkra a szezon, két olyan csapattal találkozunk, amely egyaránt a szeptemberi világbajnokságra készül – idézi az mlsz.hu Sergio Mullort. – Arra számítok, hogy a két nagyon erős rivális motiválóan hat a játékosaimra, és mindenki a tőle telhető legjobb teljesítményt nyújtja. A bajnoki felkészülés során azt tapasztaltam, hogy a játékosok nagy része jó formában van, ami biztató a következő időszak előtt. Két új játékost is megnézünk az összetartás során, Lipl Noel és Vatamaniuc-Bartha Dávid meghívása jó példa arra, hogy a kemény munkát és a kitartást mindig értékeli a szakmai stáb. Azt szeretném, ha a csapat e két meccsen bizonyítaná magának, hogy bárkivel felveheti a versenyt, ehhez csak elszántságra és közös erőfeszítésre van szükség.”

A mieink a kevesebb mint négy hónap múlva kezdődő Eb-selejtezőkre készülnek, ott a szlovén, a norvég és a montenegrói válogatott lesz a három csoportellenfél.

A MAGYAR FÉRFI FUTSALVÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Alasztics Marcell (Haladás), Gémesi Gergő (Újpest)
Mezőnyjátékosok: Hadházi Sándor Máté, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Rutai Balázs, Dróth Zoltán (mind a négy Haladás), Szalmás Zoltán, Rábl János, Nagy Kevin (mindhárom Berettyóújfalu), Fekete Márk, Kajtár Mátyás, Pál Patrik (mindhárom Kecskemét), Rafael Henrique da Silva, Szabó Lajos Mátyás (mindkettő Nyíregyháza), Lipl Noel (Veszprém), Szentes Bíró Tamás (Nyírbátor)


A napokban elkezdődött a hazai bajnokság, a hétfő este záruló 1. forduló eredményei:

Berettyóújfalu–Nyíregyháza 2–2
Haladás–Nyírbátor 7–2
Magyar Futsal Akadémia–Veszprém 0–7
Újpest–Rubeola 5–1
Debreceni EAC–TFSE 4–1
Kecskemét–Aramis 2–4

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik