Folytatódik a Nemzetek Ligája – Hollandia ellen javíthat a magyar válogatott!

Vágólapra másolva!
2024.10.09. 13:10
Fotó: Koncz Márton
Nem kezdte jól a Nemzetek Ligáját a magyar válogatott, a németektől elszenvedett idegenbeli 5–0-s vereséget követően hazai pályán Bosznia-Hercegovinával nem bírt Marco Rossi együttese. Pénteken este ismét a Puskás Arénában lép pályára nemzeti csapatunk: ezúttal a holland válogatott érkezik Budapestre, róluk pedig nem őrzünk szép emlékeket a közelmúltból. (x)

Bár több mint 10 év telt el a magyar válogatott legutóbbi hollandok elleni meccse óta, a 2013 októberében elszenvedett vereség azóta is fájó emlék a magyar szurkolóknak: a 8–1-es hazai győzelmet hozó amszterdami vb-selejtező akkor Egervári Sándor szövetségi kapitány lemondásához vezetett. Ha ennél is jobban visszamegyünk az időben, akkor láthatjuk, hogy nem ez volt az egyetlen nagyarányú holland siker a két csapat egymás elleni párharcait tekintve: 2012-ben 4–1-re, 2011-ben 5–3-ra és 4–0-ra, 2010-ben pedig 6–1-re győzték le a mieinket.

MAGYARORSZÁG–HOLLANDIA – HOLLANDIA GÓLSZÁM

SZAVAZÁS

Magyarország–Hollandia – Hollandia gólszám

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Az aktuális forma alapján is meglepetés lenne, ha Marco Rossi csapata meg tudná nehezíteni a hollandok dolgát péntek este: az előző két Nemzetek Ligája-összecsapáson nem tudott gólt szerezni a magyar csapat, és a németek elleni 5–0-s vereség a legsúlyosabb a válogatott történetében a már említett amszterdami 8–1 óta. A mieink felkészülését ráadásul sérülések is hátráltatták, így a szövetségi kapitány Kerkez Milos, Horváth Krisztofer és Loic Nego játékára sem számíthat a hollandok ellen. Ezzel szemben Ronald Koeman csapata egy bosnyákok elleni 5-2-es sikert követően hazai pályán ikszelt a németekkel, míg a legutóbbi NL-kiírásban és a nyári Eb-n is bejutott a legjobb négy közé.

MAGYARORSZÁG–HOLLANDIA – MINDKÉT CSAPAT SZEREZ GÓLT

SZAVAZÁS

Magyarország–Hollandia – Mindkét csapat szerez gólt

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A magyar válogatott 2024-ben csupán Skóciát tudta legyőzni tétmérkőzésen, és az idei év eredménysora jól mutatja, hogy elsősorban a támadójátékban gyengélkedik Marco Rossi csapata: az NB I gólkirálya, Varga Barnabás ugyan háromszor is eredményes volt már idén nemzeti színekben, viszont legutóbb Svájc ellen talált a kapuba, míg az utolsó gólt a válogatottban Csoboth Kevin érte el a Skócia elleni Eb-csoportmeccsen. A hollandok esetében viszont hat játékos osztozik hét gólon a Nemzetek Ligájában: a két találatnál járó Tijjani Reijnders, valamint az egygólos Joshua Zirkzee, Denzel Dumfries, Cody Gakpo és Xavi Simons is pályára léphet péntek este a Puskás Arénában, a korábbi gólszerzők közül egyedül az Ajax támadója, Wout Weghorst maradt ki ezúttal a keretből.

MAGYARORSZÁG–HOLLANDIA – SZEREZ GÓLT?

SZAVAZÁS

Magyarország–Hollandia – Szerez gólt?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A Nemzetek Ligája-mérkőzések kapcsán érdemes figyelni a Tippmixpro aktuális szuper oddsait és az aktuális Oddsrakétát is, hiszen a Magyarország–Hollandia találkozó is elérhető lesz megnövelt nyereményszorzójú 1X2-es piaccal, valamint az Őszi foci Oddspiramis ajánlat feltételeinek megfelelve is növelheted várható nyereményed összegét. Ráadásul az új regisztrálók a Tippmixprón november 4-ig akár 50 000 forintos bónuszt is kaphatnak első befizetésüket követően!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik