Bajnokok Ligája 2024–2025, 1. forduló
Ferencváros
5
Végeredmény
0
The New Saints

96'

A visszavágót július 30-án rendezik Oswestryben.

95

VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

92'

Rommens lő kapura 18-ról, véd magabiztosan Roberts kapus.

91'

Traoré rossz levétel után ellöki Bakert.

90'

De lesz még 4 perc ráadás.

90'

Nem lesz több csere ma.

90'
CSERE

Ashley Baker áll be Davies helyére.

89'
CSERE

Clark le, Bradley be, de ez nem a Liverpool.

86'

Cissé a kezét fogva visszatér.

86'

Jelzi, visszatér majd. Tóth megy hátra eggyel. A másik középső védő: Ramírez.

86'

Nem lesz Fradi-csere, az egészen biztos. Cissé lemegy a pályáról.

85'

Hűha, Cissé nagyon rosszul esik, a bekötözött bal karja fáj. Jelzi, csere lesz. Mcmanusszal harcolt, aki meghúzta a védő fájós kezét.

83
CSERE

Mats Knoester váltja.

79'

Gustavót kell ápolni egy szerelés után.

79'

Mcmanus helyzetben, jobbal hétről a bal alsóba lőne kissé balról, Brobell balról jövő remek csele után. Cissé és Gustavo most bizony nem remekelt.

78'
CSERE

Declam Mcmanus váltja a másik oldalon Youngot. 
A fiatal, Young helyén egy rutinos manus.

77
CSERE

Kady be, Pesics le.

77'
CSERE

Botka Endre váltja Makreckist.

77'
CSERE

Maiga le, Tóth Alex be.

77'
CSERE

Marquinhost Kwabena Owusu váltja.

76'

És már négyes Fradi-csere!

75'

Ivószünet és ápolás.

74

Maigát kell ápolni, éppen ő rúgott pedig oda a felezőnél Smithnek.

70'

Rommens beadása után Pesics lövése rossz.

70'

Újabb játékos öltözik át, hármas csere lesz.

69'

Davies szereli a Makreckis passzával a jobb szélen meginduló Traorét.

69'

A hatalmasat repülő Roberts kapus beleért még a brazil lövésébe... BRAVÚR!

69'

KAPUFA! Gustavo passzát két csel után jobbal félmagasan 16-ról, középről a bal oldali kapufára tekeri! A kipattanó Pesicsé, aki a kapuba lő hatról, de les. 

67'

Kettőt is.

67'

Cserél a Fradi is.

67'

Cissé emel jobbra Traoré elé, a jobblábas beadás a kapusé.

64'
CSERE

Daniel Williams be, Redmond le. Cserék posztokra.

64'
CSERE

Rory Holden be, Williams le.

63'
Sárga lap

Majd kap egy sárga lapot mezlevételért Marquinhos. GÓLVIDEÓ ITT!

62'
11-es

MARQUINHOS jobbal a bal felsőbe lő. 5–0!

61

BÜNTETŐ! Zachariassen ellöki hátulról Ramírez bal oldali beadása után a visszafutó szélső, Williams.

55'

Ramírez bal oldali, ballábas beadását a bal alsóba fejeli kissé jobbról, öt méterről, Davies mellől. 4–0!

53
GÓL

EZ NAGYON ELDŐLT, ADAMA TRAORÉ MESTERHÁRMAST SZERZETT!

49'

Helyzet! Rommens jobb oldali szögletét jobbal kapura rúgja Traoré az ötös bal sarkáról, bevetőve fejjel ment a kapu előtt... Zachariassen!

47
Második félidő

CSERE NINCS, FOLYTATJUK!

46'
Fotó: Koncz Márton

 

46'

Ha a Ferencváros búcsúzik a Bajnokok Ligája selejtezőjétől, az Európa-liga 3. selejtezőkörébe kerülne át, ahol kiemeltként az alábbi BL-párharcok vesztesével mérkőzhetne meg:

APOEL (ciprusi, k)–Petrocub (moldovai)
Ludogorec (bolgár, k)–Dinamo Minszk (fehérorosz)
Panevezys (litván, k)–Jagiellonia Bialystok (lengyel)
 

46'

A Bajnokok Ligájában szereplő Ferencváros a továbbjutása esetén is kiemelt lenne. A 3. fordulóban az alábbi párharcok győztesét kaphatja:

UE Santa Coloma (andorrai)–Midtjylland (dán, k)
Malmö (svéd, k)–Klaksvík (feröeri) 
Panevezys (litván, k)–Jagiellonia Bialystok (lengyel)

46'

A jövő keddi visszavágóra hétfőn délelőtt indul útnak Angliába a csapat – a The New Saints a walesi és angol határon lévő két határváros, a Llansantffraid és az Owestry közös egyesülete, hazai összecsapásaikat az angol oldalon fekvő Owestryben játssza. 

46'

„Amikor először megérkeztem Budapestre, és Hajnal Tamás sportigazgatóval találkoztam, rögtön úgy éreztem, a klubbal máris egy energiaszintem mozgunk. És ez jó érzéssel töltött el. Ami a játékot illeti, nálam nincs félgőz, végig maximális fordulatszámon kell pörögni. Kedden ráadásul hazai pályán lépünk pályára, és ezt az energiával teli játékot sok-sok támadással szeretnénk fűszerezni. Edzőként nagyon nem szeretem, ha nincs nálunk a labda. Intenzív játékot kérek a futballistáimtól, és ha az ellenfél birtokolja a labdát, azt minél gyorsabban vissza kell szereznünk.”

46'

Pascal Jansen Londonban született, holland édesapja zenészként, angol édesanyja énekesnőként dolgozott. A holland-angol kettős állampolgárságú tréner a hollandiai Zaandamban nőtt fel, ott kezdett futballozni, és korai térdsérülése miatt az edzősködést is Hollandiában kezdte – stílusban tehát a holland iskolát képviseli. Ifjúsági csapatokat, utánpótlás akadémiát is vezetett, a felnőttek között az AZ első csapatát 2020 decembere és 2024 januárja között dirigálta. Ebből a szempontból a ferencvárosi lehetőség fejesugrás a mély vízbe, az ismeretlenbe.

46'

A két csapat még nem találkozott egymással korábban.

45+5
Szünet

VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

44

Négy perc a ráadás.

42'

LÉC! Davies bal oldali beadását Williams kissé jobbról, 18-ról ballal a lécre vágja, nem sokkal elvétve a jobb felső sarkot. Dibusz hiába repült.

41'

Marquinhos beadását nem ér el Pesics, de kitör a pánik a walesiek között, "finnesen" egymásba rúgja a labdát két védő, hatról meg a bal alsó mellé töri a labdát Maiga. ZICCER VOLT!

40'

Marquinhos egy remek csel után balról jobbal keresztbe passzol az ötös jobb sarka elől Traoré ballal Daviesbe lő.

39'

Williams jobb oldali, lapos, jobblábas beadása elakad a bal sarok előtt Gustavóban.

37

Daviest nem veszik komolyan, kissé balról ballal a léc fölé lő.

34'

Cissé emelésére nem indul Traoré, kirúgás.

34'
(Fotó: Koncz Márton)

 

32'

Makreckis megindul harciasan a jobb oldalon, ellökik... szabadrúgás. De a vendégeknek.

32'

Marquinhos újabb beadása rossz, de mindegy, mert les.

30

Okos találat volt, az szentigaz! GÓLVIDEÓ ITT!

25

Ivószünet.

25

Egy jobb oldali szöglet után sarokkal ötről a bal felső fölé teszi a labdát elegánsan Brobell!

24
GÓL

ÚJABB FRADI-GÓL AZ ELLEN HÁLÓJÁBAN, Marquinhos balról jobbal laposan, okosan középre ad, tízről jobbal a bal alsóba lő az embere mellől, kissé balról KRISTOFFER ZACHARIASSEN. 3–0!

22'

Ramírez indítja Pesicset, aki éles szögből ballal... a labda mellé rúg. Kirúgás.

21
GÓL

ÚJABB FRADI-GÓL, eldőlni látszik a meccs. Gustavo emelését Zachariassen mellel Pesics elé teszi, ő visszagurít, ADAMA TRAORÉ ballal a jobb alsóba lő 10-ről, kissé jobbról. 2–0!

GÓLVIDEÓK ITT!

16'

Williams jobb oldali beadása Cisséé.

15
GÓL

VEZET A FERENCVÁROS, ADAMA TRAORÉ a jobb alsóba fejeli a labdát az ötös jobb sarkáról, remek ívben. Marquinhos bal oldali beadását az ötösről, középről a Pesicset megelőző Bodenham fejelte a szélső elé. 1–0!

8'

Traoré jobb oldali beadását a kapu fölé fejeli középről, hétről Pesics.

6'

Marquinhos szépen megy el a bal szélen, középre ad jobbal... de a védőké a labda.

5'
VAR

Nincs 11-es.

5'

Marquinhos jobb oldali beadását a túloldali kapufa elől rosszul fejeli középre Pesics. Zachariassen visszaszerezné, elesik... tovább.

4'

Traoré jobb oldali beadását bevetődve nem sokkal teszi az ötös rövid sarkáról Bodenham! 

3'

Nincs telt ház, az M4 szerint 16 ezer néző van a stadionban, de remek a hangulat, és jó az idő.

1
Meccs indítása

ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A Fradi zöld-fehér mezben és fehér nadrágban, a vendégek tiszta sötétkékben.

A visszavágót július 30-án rendezik Oswestryben.

 

„Meglátjuk, mire lesznek képesek. A The New Saints személyében is bajnokcsapatról beszélünk, tudják hogyan kell mérkőzéseket nyerni, címeket elhódítani. De ez már az európai porond, itt keményebb a harc. A Bajnokok Ligájában nincsenek könnyű ellenfelek, és bár a montenegrói ellenfelükön könnyedén túlléptek, abból nem vonhattunk le messzemenő következtetéseket. Direkt stílusban futballoznak, odahaza a walesi bajnokságban dominálnak, számomra nagy kérdés, hogy a Ferencváros ellen is képesek lesznek-e ugyanerre a játékra?”

„Energikus Fradira számíthatnak a szurkolók! – szögezte le a holland tréner. – A Ferencváros elit klub, márpedig ezzel együtt felelősség is jár. Nem csak nekem, vezetőedzőnek, a játékosoknak is. Mindenki keményen dolgozott az elmúlt hetekben, de hogy végül is mennyire sikerült átadnom az általam elvártakat, az első tétmérkőzésen kiderül. A pálya sosem hazudik, kedd este minden kiderül.”

„A felkészülésre valóban kellő időnk volt, az más kérdés, ha a negyven helyett csak húsz napunk lett volna, annak is elégnek kellett volna lennie – felelte lapunk kérdésére a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón Pascal Jansen. – Az első tétmérkőzésre mindenképpen készen kell hogy álljunk! Ne feledjük, új országba, új klubhoz kerültem, nekem is adaptálódnom kellett, de úgy érzem, sikerült mindenkit megismerni, képet kapni arról, ki mire képes.”

Elérkezett a pillanat. Pascal Jansen vezetőedző a június 13-i kinevezését követően július 23-án – kedden 20 órakor – immár hivatalosan is bemutatkozik a Ferencváros kispadján. A holland tréner 39 napnyi közös munka után debütál az FTC-nél, az első alkalom mindig emlékezetes az életben, még akkor is, ha futballmérkőzésről van szó…

A vezetőedző angol, és az öltözőben több az angol, mint a walesi játékos. Olyannyira, hogy a huszonkilenc tagú keretben mindössze hét olyan futballista szerepel, aki ízig-vérig walesi. Mindenesetre száz százalékig brit együttes a TNS, hiszen légiósai angol állampolgárok, akad amerikai-angol, lengyel-angol és ír-angol is. 

– Kőkemény mérkőzés vár ránk – mondta Craig Harrison a Groupama Arénában tartott sajtótájékoztatón. – Az első fordulóban jól teljesítettünk, rászolgáltunk, hogy itt legyünk. Készen állunk az újabb kihívásra, még véletlenül sem turistaként érkeztünk Budapestre. Gyönyörű stadionban léphetünk pályára, egyértelmű célunk, hogy életben tartsuk a továbbjutási reményeinket.

Craig Harrison határozottan érkezett a mérkőzés előtti budapesti sajtótájékoztatóra. Van is oka önbizalomra, 2011 óta második időszakban irányítja a The New Saintst, összesen nyolcszor repítette bajnoki címig a walesi együttest. A játékosként Middlesbrough-ban nevelkedő, majd Bryan Robsonnál a felnőttek között bemutatkozó hátvéd edzőként is a biztos védekezést tartja szem előtt.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT!