Fegyelmet ígér az új edző

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2002.06.17. 20:31
Címkék
Munkába állt az Újpest új szakvezetője, a szlovákiai Molnár László. A mester hétfőn tartotta meg első edzését a Megyeri úton, amelyen segítői, Szabó András pálya- és Brockhauser István kapusedző is bemutatkoztak a csapat tagjainak. Molnár legutóbb a szlovák másodosztályban tizedik helyen végző, ám így is kupát nyerő Szenc edzője volt.
Hazájában elismerik őt, hiszen a bajnok Zilina is szívesen látta volna a kispadon, mégis a lilákat választotta. Gyulay Zsolt, a lila-fehérek ügyvezető igazgatója elmondta, hogy az edzővel Pavel Pasta menedzserirodáján keresztül kerültek kapcsolatba – ez az ügynökség hozta korábban a Megyeri útra Radek Sloncíkot és Lubos Kozelt is (a két légiós egyébként még szabadságát tölti, és csak később kapcsolódik be a munkába). Az újpestiek korábban úgy tervezték, hogy Molnár Jozef Chovaneccel dolgozik együtt, mégpedig azonos jogú munkatársként, ez azonban Chovanec visszalépése miatt nem valósulhat meg.
"Sokat beszélgetek majd a játékosokkal, akik arra felkészülhetnek, hogy kemény fegyelmet tartok – mondta Molnár László az első edzést megelőzően. – A világbajnokság meccsein is megfigyelhető, hogy komoly eredményt csak az a csapat tud elérni, amelyik fegyelmezetten futballozik. A legutóbbi bajnokság hajrájában már láttam az Újpestet, megnéztem a Ferencváros és a Videoton elleni mérkőzéseket is, ám csak akkor tudok nyilatkozni a keretről, ha egy ideje már együtt dolgozunk. A kollégáim sokat segítenek abban, hogy feltérképezzem az együttest. Szóba került az is, hogy hozzak Csehországból futballistákat, ám még nem tudom, milyen posztokra és kiket kell szerződtetni, így erről nincs értelme beszélni. Egyelőre az is titok, milyen célokkal vágunk neki az előttünk álló bajnokságnak, illetve az UEFA-kupának, hiszen még nem alakult ki a végleges keret. Az mindenesetre szimpatikus, hogy a klub vezetői ambiciózusak, és látom, hogy komoly csapatot akarnak kialakítani.”
Arról, hogy kik érkeznek, még vannak viták. Itt van mindjárt Farkas Balázs esete. A győri középpályás megjelent ugyan hétfőn a Megyeri úton, ám nem állt edzésbe. Ennek az az oka, hogy Gyulay nem tudott megegyezni Peczár Lászlóval, a győri klub vezetőjével. Farkasnak június 30-ig szól a szerződése a zöld-fehéreknél, ám az Újpest már 17-én megkezdte a felkészülést, a győriek viszont nem egyeztek bele abba, hogy a futballista a hónap vége előtt a Megyeri úton tréningezzen. Emlékeztetőül: a lila-fehérek elengedték Győrbe Herczeg Miklóst, akinek ugyancsak június utolsó napjáig él a szerződése, ám ő bármikor elkezdheti a felkészülést az ETO-nál…
Ugyancsak kérdéses Kovács Zoltán sorsa, aki eddig a francia másodosztályú Chateauroux játékosa volt. A csatár két év után szívesen visszatérne a lilákhoz, ám még csak szóban egyezett meg a tulajdonos Lukács Ferenccel. Kovács ennek ellenére részt vett az első tréningen, bízva abban, hogy hamarosan papírra vetik mindazt, amiben szóban már megállapodtak. Szerdáig ad választ az újpestieknek a szombathelyi Halmosi Péter, akit szívesen látnának az osztrák első osztályú Grazer AK-nál is. A labdarúgó a hét közepéig dönt, melyik együttesben folytatja pályafutását. Az újpestiek átvennék a tavaszt a Ferencvárosban töltő Szkukalek Igort is, akinek – 20 millió forintos – vételárát a hírek szerint még nem fizette ki a zöld-fehér klub a Drnovicének, így a cseh együttes visszarendelte a középpályást. A lilák viszont szívesen foglalkoztatnák Szkukaleket.
Pillanatnyilag úgy tűnik, nem kerül az Újpesthez az MTK-tól Vlaszák Géza és Erős Károly sem – noha a középpályás már a Megyeri úton van –, mivel a klubok nem tudtak megegyezni a vételárról, illetve a cseréről. Az MTK először csak Szántai Leventét kérte a két labdarúgóért, ám később a kapus mellett a fiatal Horváth Mihályt és Góhér Gábort is szerette volna megszerezni. Gyulay Zsolt azonban kijelentette, ragaszkodnak a két tehetséges futballistához.
A Megyeri útiak az elkövetkező időszakban délelőtt és délután is edzenek majd, mégpedig a Megyeri úton. Júliusban Finnországba utazik a csapat egy meghívásos tornára. A hét végén azonban csak Gyulay Zsolt kel útra, hiszen pénteken lesz az UEFA-kupa sorsolása Genfben.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik