Pető Tamás keresztszalag-szakadása

A. T. P.A. T. P.
Vágólapra másolva!
2002.08.18. 20:39
Címkék
Gellei Imre szövetségi kapitány tiszteli a spanyol sztárokat, de nem ijedt meg tôlük
Gellei Imre szövetségi kapitány tiszteli a spanyol sztárokat, de nem ijedt meg tôlük
Gellei Imre szövetségi kapitány tiszteli a spanyol sztárokat, de nem ijedt meg tôlük
Gellei Imre szövetségi kapitány tiszteli a spanyol sztárokat, de nem ijedt meg tôlük
Gellei Imre szövetségi kapitány tiszteli a spanyol sztárokat, de nem ijedt meg tôlük
Gellei Imre szövetségi kapitány tiszteli a spanyol sztárokat, de nem ijedt meg tôlük
,,Csak semmi csínytevés, hiszen az egész szakmai stáb téged figyel” –szólt az utolsó jó tanács a Tatára készülődő Kabát Péternek.
A kijelentés nem túlzás, hiszen a válogatott a Puskás Ferenc-stadion toronyépülete elől induló különjáratán játékosként egyedül a török Denizlispor csatára foglalt helyet, mivel a keret többi tagjának vasárnap délután még dolga akadt. A kilenc, Magyarországról beválogatott futballista mindegyike vasárnap délután játszotta éppen aktuális bajnoki mérkőzését, a légiósok a délutáni és esti órákban érkeztek Tatára, kivéve a csapathoz a helyszínen csatlakozó Halmosi Pétert és a hétfőn érkező Lisztes Krisztiánt.
Mondta is Gellei Imre szövetségi kapitány, nem örül a vasárnapi mérkőzéseknek, mert így csupán két nap marad ráhangolódni a szerdai, Spanyolország elleni mérkőzésre. ,,Maximum arra lehet elég ez az időszak, hogy mentálisan felkészüljünk az összecsapásra” –elemezte a helyzetet a szakember. A legnagyobb problémát mégsem ez jelenti, mert sokkal fájdalmasabb, ami Pető Tamással történt. "A NAC Breda a Rodával játszott, s Pető Tamás súlyos sérülést szenvedett –mesélte a kapitány. –Tamás a könnyeivel küszködött, amikor felhívott, hogy elmondja, nem tud hazajönni. Tavasszal bokasérülése miatt nem számíthattam rá, most pedig, az első diagnózis szerint, keresztszalag-szakadást szenvedett, így hosszabb időre kidőlt.”
Pető Tamás helyére a tartalékok közül előrelépő újpesti Korolovszky Gábor került. A válogatott bő keretéből szintén sérüléssel bajlódik Lendvai Miklós, míg Dárdai Pál öccse tragikus halála után nem akart ezen a meccsen játszani, ám a Hertha BSC középpályására az Izland elleni találkozón már számíthat Gellei Imre. Többen, így például Sowunmi Thomas, Tóth Norbert és Mátyus János azért maradt ki a csapatból, mert az utóbbi időben sokkal inkább új szerződésükkel, mintsem az edzéssel voltak elfoglalva, míg Füzi Ákos most épült fel sérüléséből. Kimaradt Kuttor Attila is, és a rutinos védő hiányát a kapitány így indokolta: "Most úgy látom, Urbán Flórián és Dragóner Attila jobb formában van nála, ráadásul csapatában olyan gondokkal küzd, hogy az általam is alkalmazott játékstílust nem tudja tökéletesen megoldani.”
A húsztagú keret tehát hétfő délelőtt lesz teljes, hogy aztán kedd este már a mérkőzés helyszínén eddzen a csapat, szerda este pedig a világhírű spanyol együttes ellen mérkőzzön a válogatott a Puskás Ferenc 75. születésnapja tiszteletére rendezendő találkozón. Aki élőben szeretné látni a neves ellenfelet, az ünnepek alatt is megvásárolhatja a kétezer és négyezer forint közötti árú jegyeket az egykori Népstadion Ifjúság úti pénztáránál. Eddig egyébként mintegy hatezer belépő talált gazdára, pedig a kontinens egyik legjobb együttese érkezik hazánkba.
"Azt hiszem, ellenfelünket nem kell külön bemutatni, remek csapatról van szó –jellemezte a spanyolokat Gellei Imre. –Ami a magyar válogatottat illeti, örülök a kupacsapataink sikerének, hiszen a Zalaegerszeg bravúrja és a Ferencváros fölényes sikere is lendületet adhat. Külön boldogság, hogy a csatárposzton számításba vett játékosok jól teljesítenek. Fehér Miklós egyre több lehetőséget kap új egyesületében, a Benficában, Tököli Attila kiugró formában van, és Gera Zoltán is jól teljesít.”
Hogy ne csupán a szerdai összecsapásról essék szó, kérdeztük a kapitányt: mennyire áll készen a keret az őszi Európa-bajnoki selejtezőkre?
"A kérdés azért aktuális, mert a sérültek helyetteseit most kell megtalálni –szólt a válasz. –Van még egy felkészülési találkozó Izland ellen, azután viszont két fontos tétmérkőzés vár ránk Svédország, illetve San Marino válogatottja ellen. Ezekre a meccsekre készülünk, ezért hívtam meg például Vasile Miriutát is, aki jó formát mutat, és ha a következő időszakban is így szerepel, akkor számításba veszem a keretben.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik