ÚJPEST FC–MATÁV SOPRON - Büntetés járhat a lilák vereségéért

Munkatársainktól MunkatársainktólMunkatársainktól Munkatársainktól
Vágólapra másolva!
2002.10.18. 23:18
Címkék
Újpesten szabad a pálya. Korábban  az ÚjpestFerencváros mérkőzésen történt botrány miatt  úgy volt, hogy a Kispest és a Sopron elleni bajnokit is zárt kapuk mögött kell játszania a lila-fehér együttesnek, ám kedden a fegyelmi bizottság új döntést hozott: szombaton már nézők előtt játszhat a Megyeri úti együttes. Csupán a pénzbüntetés maradt érvényben, no meg új szankcióként le kell zárnia az egyesületnek a D-szektort  innen jött az a petárda, amely Szűcs Lajos mellett robbant, itt foglalnak helyet a lila ultrák. Akinek ide szól a bérlete, az a B-teraszon kaphat széket.
Az Újpestből eltiltása miatt hiányzik a szlovák Frantisek Kunzo, aki a békéscsabai mérkőzésen megkapta harmadik sárga lapját. Amúgy nyolc Megyeri úti futballistának van két lapja –közülük hatan kezdőként lépnek majd pályára –, nekik minden lépésükre vigyázniuk kell. Újabb sérültek nincsenek a keretben, így Szabó András vezetőedző elméletben a legjobb együttest küldheti pályára. Ott lesz a kezdésnél Tamási Zoltán, aki kétszázadik élvonalbeli mérkőzésére készül. A Sopron elleni mérkőzés amúgy különösen fontos a liláknak, hiszen ha nem nyernek, büntetésre számíthatnak.
A csatárnak most csak a futball a fontos

Tokody Tibor (Újpest): –Itt az alkalom arra, hogy a Sopron ellen bebizonyítsam: számomra a labdarúgás a legfontosabb. Egyelôre semmiféle más hivatás nem létezik. Jó sorozatban vagyunk, szeretnénk folytatni.
Tóth István (Sopron): – Nagyon régen nem nyertünk már idegenben, és ezért most mindent megteszünk majd annak érdekében, hogy meglepetést szerezzünk a Megyeri úton.
A csatárnak most csak a futball a fontos

Tokody Tibor (Újpest): –Itt az alkalom arra, hogy a Sopron ellen bebizonyítsam: számomra a labdarúgás a legfontosabb. Egyelôre semmiféle más hivatás nem létezik. Jó sorozatban vagyunk, szeretnénk folytatni.
Tóth István (Sopron): – Nagyon régen nem nyertünk már idegenben, és ezért most mindent megteszünk majd annak érdekében, hogy meglepetést szerezzünk a Megyeri úton.
"Nem foglalkozunk azzal, hogy mi lesz, ha nem nyerünk, ugyanis mi hiszünk a sikerben –mondta Tamási. –Amióta Komjáti András a Sopron edzője, szárnyal az egyesület, de a Megyeri útról senki sem vihet el pontot. Szerintem szombaton nyerünk, és kirakjuk az indexet, mert előzésbe kezdünk. Hogy mi jut eszembe erről a kétszáz meccsről? Elsősorban az, hogy hét érmet nyertem már a Megyeri úton, és a kupameccsekkel együtt lila-fehérben is játszottam már ennyit. Kis ünneplés lesz a meccs után, a győzelemre és a jubileumra iszunk egy pohár pezsgőt.”
Gyulay Zsolt ügyvezető a napokban meglátogatja a játékosokat az öltözőben. A klub első embere a futballistákkal is közli majd, hogy az Újpest működéseinek feltételei biztosítottak, nincs ok az aggodalomra. Az egyesület helyzete jelenleg stabil, csak a játékra kell figyelnie a futballsitáknak.
Jubileum. Egyre kevesebb futballistáról mondható el, hogy ragaszkodik a klubjához. Van viszont olyan vezetô, aki nem tudja elképzelni, hogy más egyesületért dolgozzon. Ilyen Schmidt Mátyás, a lila-fehérek technikai vezetôje, aki immár harminc esztendeje szolgálja a Megyeri úti egyesületet. A játékosokon kívül Schmidt Mátyás az Újpest legnagyobb erôssége.

Sérülések. Kevés a védô a Matávnál, ráadásul Komjáti András gondjait szaporítja, hogy az MTK ellen lovaglóizom-húzódást szenvedett Tóth Andrásra jó ideig nem számíthat majd, és mint kiderült, egyelôre hiába igazolták le a korábbi utánpótlás-válogatott Horváth Andrást, hiszen a 22 éves labdarúgó izomfáradtság miatt egyelôre nem edzhet új csapatával.
Azzal, hogy a legutóbbi játéknapon a Sopron egy izgalmas találkozón legyőzte a listavezető MTK-t, Komjáti András együttese jó hangulatban várhatta a folytatást. A szakembernek azért akadtak gondjai is, hiszen sérülések és eltiltások miatt több játékos nem áll rendelkezésére. A múlt héten kiderült, hogy a csapat védelmének egyik alapembere a reméltnél súlyosabb sérülést szenvedett, ráadásul az is lehet, hogy Tóth Andrásra műtét és többhetes kihagyás vár. Éppen ezért (no meg azért, mert a klub felbontotta a szlovák Karol Prazenica szerződését) a Sopron megszerezte a korábban Szombathelyen futballozó Horváth Andrást, ám – noha a papírjai rendben vannak – izomfáradtság miatt egyelőre nem állhat Komjáti rendelkezésére.
Ami pedig az idegenbeli meccseket illeti, a Matáv több mint egy éve, tavaly szeptember óta nem tudott győzni, ha kilépett Sopronból. Komjáti az elmúlt napokban erről is beszélgetett csapatával, és megpróbálta levenni ezt az érthetően nyomasztó terhet a játékosok válláról. "Természetesen ezen is szeretnének változtatni, de nem leszünk akkor sem elégedetlenek, ha csupán egy pontot tudunk elhozni a Megyeri útról – fogalmazott Komjáti András. – Abban biztos vagyok, hogy az Újpest ellen muszáj lesz betalálnunk a kapuba, mert a lilák remek támadófocit játszanak, és így nem lesz könnyű kihúzni kapott gól nélkül. Egy nulla–nullával nem tudom elképzelni a pontszerzésünket.”


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik