Király Gábor védett a gálán

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2002.12.16. 22:44
Címkék
Király Gábor egy félidôn keresztül ôrizte az idegenlégiósok csapatának kapuját
Király Gábor egy félidôn keresztül ôrizte az idegenlégiósok csapatának kapuját
Király Gábor egy félidôn keresztül ôrizte az idegenlégiósok csapatának kapuját
Király Gábor egy félidôn keresztül ôrizte az idegenlégiósok csapatának kapuját
Király Gábor egy félidôn keresztül ôrizte az idegenlégiósok csapatának kapuját
Király Gábor egy félidôn keresztül ôrizte az idegenlégiósok csapatának kapuját
A szokásoktól eltérően nem volt telt ház a gelsenkircheni Arena AufSchalkéban – alig több mint 30 ezren látogattak ki a stadionba –, ám világsztárokban ezúttal sem volt hiány. Még akkor sem, ha különböző okok miatt többen is távol maradtak a Németország–Bundesliga-légiósok válogatottja összecsapástól. Elsősorban a külföldiekből összeállított csapatot irányító Huub Stevenst érintette érzékenyen a lemondási hullám, hiszen ő előzetesen számított volna Nils Oude Kamphuis, Sammy Kuffour, Giovane Elber, Tomas Rosicky és Ewerthon szolgálataira is, ám a kvintett tagjai különböző sérülésekre hivatkozva lemondták a szereplést. Stevens kollégájának, a Nationalelfet gardírozó Rudi Völlernek kevesebb távollevővel kellett számolnia, de azért az utolsó nap amolyan biztosításképp behívót küldött három zöldfülűnek, Hanno Balitschnak, Benjamin Lauthnak és Tobias Raunak.

Ajánlat Geyernek

COTTBUS. Bár a Bundesliga utolsó helyén áll, és biztos kiesônek tûnik az Energie Cottbus, a klub mégis szerzôdéshosszabbítást ajánlott Eduard Geyer vezetôedzônek. „Január elsô hetében eldôl, hogy a következô idényben is ô irányítja-e a csapatot” – mondta Klaus Stabach menedzser.
A Bundesligában szereplő magyarokat Király Gábor, a Hertha BSC kapusa képviselte a gálán, és neki eszébe sem jutott, hogy lemondja a találkozót. Pedig oka éppen lett volna rá, hiszen a Fulham elleni csütörtöki UEFA-kupa-mérkőzésen súlyosnak tűnő sérülést szenvedett, azonban a csodával határos sebességgel felépült, a Kaiserslautern ellen már ő őrizte a berlini együttes kapuját, hétfőn pedig természetesen elfoglalta a helyét az All-Star-csapat hálója előtt. "Az embernek nagyon ritkán van alkalma ilyen sztárok között szerepelnie, természetes, hogy vállaltam a szereplést” – nyilatkozta a találkozó előtt a meccset közvetítő ARD televíziós társaság riporterének németül Király.
A kapus egy félidőt vállalt, egyszer, Jeremiesszel szemben kényszerült megadásra, majd a szünetben átadta a helyét Tomiszlav Piplicának, az Energie Cottbus bosnyák hálóőrének. A találkozó egyébként jótékony célú volt, a bevételt az árvízkárosultak megsegítésére ajánlották fel.

Németország-A Bundesliga légiós válogatottja 4-2 (1-0), gól: Jeremies (22.), Klose (63.), Lauth (69., 90.), illetve Marcelinho (48.), Koller (68.)
A Nationalelffel a vb-t megjárt, ám ott egy percet sem játszó Jörg Böhmének pillanatnyilag kisebb gondja is nagyobb a válogatottnál. A középpályással az idény végén nem hosszabbít szerződést csapata, a Schalke, sőt, még az is elképzelhető, hogy a téli szünetben megválik tőle. Frank Neubarth, a gárda vezetőedzője nem ragaszkodik a játékoshoz, mert megelégelte a folyamatos fegyelmezetlenségeit, edzésmulasztásait, illetve bíráló nyilatkozatait. És pillanatnyilag még a mutatott játéka sem szól amellett, hogy kitartson mellette a klub…
A téli átigazolási időszakban a Bayern München is megjelenik majd a piacon. A bajorok pillanatnyilag Martin Demichelis megszerzésén fáradoznak a leginkább, mi több, a védővel már sikerült is dűlőre jutniuk. A hírek szerint Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern Münchent működtető gazdasági társaság első embere kedden találkozik a River Plate képviselőivel, hogy pontot tegyenek az ügyletre. A bajorok egy újabb kiszemeltje a gálameccsre is meghívott Tobias Rau, a Wolfsburg játékosa, aki a nyáron költözhet Münchenbe. Könnyen lehet, hogy a "farkasok” egy bayernessel pótolják Raut. A klub ugyanis előrehaladott tárgyalásokat folytat Pablo Thiammal, a Bayern bekkjével, akitől a "bőrnadrágosok” örömmel megválnának. A Wolfsburg másik kiszemeltje Federico Insúa, az argentin Independiente játékosa, akit Stefan Effenberg utódának szánnak a zöld-fehérek vezetői.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik