Maier Királyt méltatja

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2002.12.18. 22:11
Címkék
Király Gáborra nézve hízelgő kijelentéseket tett Sepp Maier, a német labdarúgás valaha volt egyik legjobb kapusa. Az 1974-ben világbajnoki címet nyert Nationalelf egyese bevallotta, rajongója a Hertha BSC hálóőrének, aki kiállja az összehasonlítást Oliver Kahnnal, a Bayern München és a német válogatott világsztárjával. "Huszonhat évesen Kahn sem volt olyan erős, mint most. Tehetség szempontjából Király nem áll meszsze Kahntól.
Seitz a Schalkéban

GELSENKIRCHEN. Jochen Seitz a nyáron elhagyja a VfB Stuttgart csapatát, és a Schalkéban folytatja pályafutását. A középpályás, akit Jörg Böhme utódának szánnak, hároméves szerzôdést köt az egyesülettel.
Seitz a Schalkéban

GELSENKIRCHEN. Jochen Seitz a nyáron elhagyja a VfB Stuttgart csapatát, és a Schalkéban folytatja pályafutását. A középpályás, akit Jörg Böhme utódának szánnak, hároméves szerzôdést köt az egyesülettel.
Hibája, hogy hiányzik belőle az Oliverre jellemző megszállottság. Gábor gyakran kockázatosan futballozik, néha pedig hektikussá válik. Meg kell próbálnia nyugodtabban és megfontoltabban futballoznia” – tanácsolta a szerinte a Bundesliga három legjobb kapusa közé tartozó Királynak Maier.
"Elfogadom a dicséretet és a kritikát is, főképp Sepp Maiertől – reagált a német sportember szavaira Király. – Nekem még rengeteg időm van, hogy elérjem, amit Kahn harminchárom éves korára elért. Most huszonhat éves vagyok, sokat elértem, de még nem eleget. Ezért kell tovább harcolnom, és ahogyan Maier is mondta, meg kell próbálnom évről évre higgadtabban viselkedni, rutint szerezni, és akkor ebből kiforrhat valami…”
A Maier által említett Kahn egyébként nem vett részt a lapzártánk után véget ért Real Madrid–Világválogatott mérkőzésen, miután – saját bevallása szerint – megsérült a hétfői, Németország–Idegenlégiósok válogatottja összecsapáson. Az As című spanyol lap a címoldalon foglalkozott az üggyel, és kijelentette: Kahn cserbenhagyta a Madridot, mert nem volt kedve a játékhoz. Tovább dühítette az újságírókat Kahn azon válasza, amelyet arra a kérdésre adott, hogy szeretne-e Ronaldóval és Zidane-nal együtt a Real Madridban játszani. "Már most is a világ legjobb klubjában játszom, ezért nincs kedvem csapatot cserélni” – vélekedett a szövetségi kapitányok által a világ második legjobb játékosának megválasztott kapus.

Király Gábor labdafogása már most biztos, viszont rutinból még híján van
Király Gábor labdafogása már most biztos, viszont rutinból még híján van
Király Gábor labdafogása már most biztos, viszont rutinból még híján van
A Kahn által vb-ezüstig repített Nationalelf jelentette az év televíziós szenzációját. A Brazília elleni világbajnoki döntőt 27.09 millióan látták a 3 évesnél idősebbek közül az országban, annyian, mint egyetlen más tv-műsort sem. A 14–49 évesek kategóriájában is a finálé vezet (11.88 millió nézővel), mögötte pedig további négy vb-mérkőzés, az Egyesült Államok, a Dél-Korea és a Paraguay elleni ütközet következik a sorban.
Egyébként Japánban sem felejtették el a német csapatot, Mijazaki városában például emlékművet állítottak Rudi Völler gárdájának tiszteletére. Az extra méretű, kőből faragott futball-labda talapzatán Völler csapatfőnök és valamennyi játékos bevésett aláírása látható. "Mijazaki a nemzeti csapatunk második otthonává vált. Hálásak vagyunk az itteni vendégszeretetért, s a jövőben szeretnénk segíteni a régió futballját” – mondta a nyári szálláshelyen rendezett ünnepségen Bernd Pfaff, a német világbajnoki küldöttség vezetője. A segítségkérés jegyében a 2006-os németországi vb-ig több európai edzőtábort is szerveznek japán utánpótláscsapatok részére: elsőként természetesen Mijazaki fiataljait látják vendégül, májusban.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik