Kezdődik a riói bajnokság

GYENGE BALÁZSGYENGE BALÁZS
Vágólapra másolva!
2003.01.18. 20:58
Címkék
Romário aranyat nyerne a Fluminensével
Romário aranyat nyerne a Fluminensével
Romário aranyat nyerne a Fluminensével
Romário aranyat nyerne a Fluminensével
Romário aranyat nyerne a Fluminensével
Romário aranyat nyerne a Fluminensével
A hét végén startol az egyik legnagyobb, de az utóbbi években a presztízséből sokat vesztő Rio de Janeiró-i megméretés, amelyen azonban az idén mindenképpen minőségi javulás várható – legalábbis a tavalyi kiíráshoz képest. 2002-ben ugyanis a négy óriás, a Flamengo, a Vasco, a Botafogo és a Fluminense csak a tartalékcsapatát küldte harcba, ezért nem meglepő módon a szurkolók a "koporsóbajnokság” gúnynevet aggatták a tornára. Ezúttal azonban az összes menő arra készül, hogy keserves anyagi helyzete ellenére a holt szezonban leigazolt nagyobb neveket már most bedobja a mély vízbe.
Elemzők szerint a Vasco költötte el a legjobban a pénzét, mert annak ellenére, hogy elhagyta a csapatot az országos bajnokságban kiválóan teljesítő Ramón, érkezett Marques és Marcelinho Carioca, így a támadó szektor Petkoviccsal és Valdirral kiegészülve a legerősebbnek tűnik a régió csapatai között. Antonio Lopes edzőnek azonban a védelemben akadhatnak gondjai, hiszen a tavaly is erősen ingadozó teljesítményt nyújtó alakzatba egyetlen új név sem érkezett.
Rio de Janeiró-i állami bajnokság (Carioca)
Alapszakasz. Az 1. forduló párosítása: Vasco–América, Flamengo–Friburguense, Fluminense–Olaria, Bangu–Botafogo, Americano– Volta Redonda, Madureira–Cabofiense

Szintén a csatárokban, közülük is Romárióban bízhat a Fluminense. A tavalyi országos bajnokság legjobb riói alakulatának hosszas tárgyalások révén sikerült még egy évadra lekötnie a Baixinho (Kicsi) becenévre hallgató gólgépet, aki megígérte a szurkolóknak, hogy az idén mindenképpen nyer legalább egy trófeát a vele mindig rendesen viselkedő egyesületnek. Ugyanakkor érzékeny veszteségek is érték Renato Gaúcho csapatát, ugyanis anyagi viták miatt elhagyta a Laranjeiras-stadiont Magno Alves és Roni.
A Flamengónál jelenleg nem túl rózsás a helyzet, ugyanis a gárda első számú gólvágója, Liédson minden bizonynyal elhagyja a klubot, és a korábban kiszemelt csatárok – Romário, Guilherme, Fernando Baiano – közül az első biztosan, míg az utóbbi kettő valószínűleg nem húzza magára a mitikus piros-fekete mezt.
Még rosszabb passzban van a Botafogo, amely tavaly búcsút intett az országos bajnokság első osztályának, ráadásul a gazdasági helyzete a legpocsékabb a nagyok között – egyszer még az esti edzést sem tudták megtartani, mert a szolgáltató kikapcsolta az áramot a stadionban. Ennek ellenére bizakodnak a szurkolók, mert új elnök, Bebeto de Freitas és új edző, Levir Culpi érkezett.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik