Közelít az elsőhöz a Celtic

GYENGE BALÁZSGYENGE BALÁZS
Vágólapra másolva!
2003.03.08. 23:24
Címkék
A Celtic életben tartotta bajnoki reményeit, miután a skót klubfutball legnagyobb ünnepén, az Old Firm-derbin két vállra fektette a Rangerst.
Hartson döntötte el a skót örökrangadót
Hartson döntötte el a skót örökrangadót
Hartson döntötte el a skót örökrangadót
Hartson döntötte el a skót örökrangadót
Hartson döntötte el a skót örökrangadót
Hartson döntötte el a skót örökrangadót
A zöld-fehérek John Hartson góljával győzedelmeskedtek, és a vesztett pontok tekintetében be is érték a városi riválisukat, ugyanis miközben hárompontos hátrányban vannak, egy meccsel több vár még rájuk, mint vetélytársukra. Hartson egyébként számos helyzetet elpuskázott, mire végül az 57. percben Chris Sutton átadását gólra váltotta, miközben a vendégként fellépő Rangers mindössze távoli és eredménytelen kísérletekig jutott (Sota Arveladze és Lorenzo Amoruso egyenlíthetett volna), ám a Celtic kapuját őrző Robert Douglas rendre a helyén volt.
Szintén kiváló hír a Celtic-drukerrek számára, hogy a több mint egy hónapja állkapocscsonttörést szenvedett Henrik Larsson minden vágya, hogy visszatérhessen csapata következő mérkőzésén, a Liverpool elleni UEFA-kupa-negyeddöntőben. Meglehet, a svéd csatárt kezelő orvosok szerint a játékost még egy ideig kímélni kellene a fizikai kontaktusoktól, de Larsson nem szeretné kihagyni a Pool elleni párharcot, valamint az egy hét múlva esedékes, a változatosság kedvéért a Rangers ellen vívandó Ligakupa-döntőt. "Nem akarok nyomást gyakorolni rá azzal, hogy játéklehetőséggel kecsegtetem. Meglátjuk, hogyan alakul az állapota a jövő hét elején, és majd akkor eldől, pályára léphet-e vagy sem” – mondta Larssonnal kapcsolatban a Celticet gardírozó Martin O'Neill.
Premier League
30. forduló: Celtic–Rangers 1–0 (Hartson 57.), Dundee–Kilmarnock 2–2 (Wilkie 39., Milne 41., ill. Canero 51., McSwegan 85.), Livingston–Hearts 1–1 (Rubio 61., ill. Stamp 8.), Motherwell–Aberdeen 0–1 (Sheerin 7. – 11-esbôl). A Dunfermline–Patrick és a Hibernian–Dundee United mérkôzést vasárnap játsszák.
Az élcsoport: 1. Rangers 78 pont, 2. Celtic 75 (29 mérk.), 3. Hearts 50, 4. Kilmarnock 46, 5. Dunfermline 39 (29)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik