Brazília - Összeomlott a kiscsapat

GYENGE BALÁZSGYENGE BALÁZS
Vágólapra másolva!
2003.03.10. 21:54
Címkék
A papírforma érvényesült a Sao Pauló-i bajnokság elődöntőjében, az előzetes esélylatolgatásoknak megfelelően a Corinthians és a Sao Paulo jutott a fináléba. A Cor hatalmas meccsen a becsülettel küzdő Palmeirast fektette két vállra, míg Oswaldo de Oliveira tanítványai az első mérkőzésen szerzett ötgólos előnyüket még eggyel megtoldották, így  tenisznyelven szólva  sima szettben intézték el a torna meglepetéscsapatát, a Portuguesa Santistát.
Sao Pauló-i bajnokságí/b>

Elôdöntô, visszavágók: Corinthians– Palmeiras 4–2 (Liédson 9., Gil 11., 16., Rogério 41. – 11-esbôl, ill. Fabrício 21. – öngól, Munoz 61.), továbbjutott: a Corinthians, 6–4-gyel; Portuguesa Santista–Sao Paulo 0–1 (Luis Fabiano 72. – 11-esbôl), tj: a Sao Paulo, 6–0-val
A döntôben (március 16. és 22.): Corinthians–Sao Paulo
Sao Pauló-i bajnokságí/b>

Elôdöntô, visszavágók: Corinthians– Palmeiras 4–2 (Liédson 9., Gil 11., 16., Rogério 41. – 11-esbôl, ill. Fabrício 21. – öngól, Munoz 61.), továbbjutott: a Corinthians, 6–4-gyel; Portuguesa Santista–Sao Paulo 0–1 (Luis Fabiano 72. – 11-esbôl), tj: a Sao Paulo, 6–0-val
A döntôben (március 16. és 22.): Corinthians–Sao Paulo
A Corinthians és a Palmeiras derbijére a Sao Paulónak otthont adó Morumbiban került sor, és a semleges helyszín telitalálatnak bizonyult, ugyanis mindkét gárda támadólag lépett fel (persze ennek sokkal inkább az első mérkőzés 2–2-es eredménye volt az oka). Az első percben beinduló adok-kapokban a "pálmafások” húzták a rövidebbet, ugyanis a Cor bő negyedóra alatt háromszor ért el Marcos kapujáig, és mindegyik támadását góllalfejezte be –a sérülése miatt a csapat legutóbbi négy találkozóját kihagyó Gil kétszer volt eredményes –, miközben a három csatárral próbálkozó zöldek csak kihagyott lehetőségekig jutottak. Egészen a 21. percig üldözte a balszerencse a Palmeirast, igaz, akkor meg Munoz kapufás bombája után a Corinthianst erősítő Fabrícióról pattant a hálóba a labda. Munoz pár perccel később ismét eltalálta a kapufát, de másodszor már nem volt szerencséje. Nem úgy a Cornak! A félidő záróakkordjaként a nem sokkal korábban kapufáig jutó Rogério a Liédson buktatásáért megítélt tizenegyest gólra váltotta, eldöntve ezzel a továbbjutás sorsát.
A mérkőzés lendülete ennek ellenére a folytatásban sem hagyott alább, a Cor a 49. percben ismét a kapufát találta telibe (Liédson fejelt), a Palmeiras pedig előbb Thiago Gentil, majd Neném lövésével tornáztatta meg Donit, aki akkor még hibátlanul röpködött, aztán a 61. percben már kapitulált Munoz közeli lövése után. Negyedóra múlva Pedrinho tehette volna izgalmassá a véghajrát, de tiszta helyzetből a kapu fölé helyezett, így a Palmeiras vereséggel, mégis emelt fővel intett búcsút a tornának.
Ez már nem mondható el a Portuguesa Santista csapatáról, amely ugyan 0–5-ös első mérkőzéssel a háta mögött vágott neki a Sao Paulo elleni visszavágónak, de meg sem próbált faragni a hátrányából, miközben az ellenfél sem mutatott acélos teljesítményt. Arról már nem is beszélve, hogy a második félidő 24. percében, a Sao Paulo javára megítélt tizenegyes után, szinte megállt az élet a hazai játékosok hisztériája miatt. Ráadásul erre Rodrigo Martins Cintra játékvezető is rátett még néhány lapáttal, ugyanis előbb kiállította az ítélet miatt a leghevesebben reklamáló, mellesleg a tizenegyest okozó Maurício kapust, majd háromszor végeztette el a büntetőt Luis Fabianóval, mert szerinte a PS játékosai idő előtt szaladtak be a tizenhatosra.
A döntőben tehát a Corinthians és a Sao Paulo találkozik egymással, de – brazil szokásoknak megfelelően – máris arról van szó, hogy a finálé visszavágójának dátumát esetleg megváltoztatják. A Cor szeretné a módosítást, mert az eredetileg 22-ére kiírt találkozó után négy nappal Mexikóban a Cruz Azullal találkozik a Libertadores-kupában, és mint azt António Roque Citadni, a klub alelnöke elmondta, ebben az esetben a játékosoknak kevés idejük jutna a regenerálódásra. A Corinthians éppen ezért 21-én szeretné letudni a visszavágót.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik