BSE, szakadék, Gödöllő

SZABÓ GÁBORSZABÓ GÁBOR
Vágólapra másolva!
2003.04.01. 22:23
Címkék
Az a kevés érdeklődő, aki kilátogatott a találkozóra, arra számított, hogy az alapszakaszban egyenletesen teljesítő, harmadik helyen végző Gödöllő alaposan megszorongatja a Magyar Kupa négyes döntőjében csalódást keltő BSE-t. Még akkor is, ha a két csapat egymás elleni mérlege a városmajoriakra nézve kedvező, hiszen mindannyiszor legyőzték a kisvárosi csapatot.
A várakozásokat mindjárt cáfolandó, Pethő nyitásai alatt kellő lendületet vett a BSE, és a hirtelenjében megszerzett négypontos előnyéből nyugodtan gazdálkodhatott. Szabó Anita remekül szolgálta ki a centereket, így Fekete és Pethő ütéseinek rendre megadta magát a Gödöllő. A vendégek képtelenek voltak kibontakozni, a labdák kivédekezéséhez pedig alacsony volt a sáncuk. Jól jellemezte kiszolgáltatottságukat, hogy 15:6-ig csak Szendrői íratkozott fel a pontszerzők közé, szám szerint három jó megoldással, a másik három pont a BSE hibáiból született. Szendrői később is szorgalmas maradt, ám hiába zárkózott fel Nagy ászával 19:16-ra a vendégcsapat, a BSE gyorsan reagált, és már csak egy pontot engedélyezett riválisának.
A következő felvonásban is szomorú perceket éltek át a látogatók, főként Villányi, akit többször is kegyetlenül "betakart” Pethő. Miután sehogy sem akart összeállni a Gödöllő játéka, Németh Lajos végleg behozta feladónak Gudmannt Szabó Márta helyett. Vele már jobban muzsikált a csapat, és főként Nagy Krisztina révén, sáncra pattintott labdákkal operált. Ám, amikor a városmajoriak csökkentették hibáik számát, no meg Szabó Anita és Danada sorra sáncolta a túloldal szélső akcióit, pillanatok alatt szakadék nyílt a két csapat között – a BSE mosolyogva vert hét pontot ellenfelére ebben a felvonásban.

Szórád Lívia (szemben) ütései után többnyire pont született
Szórád Lívia (szemben) ütései után többnyire pont született
Szórád Lívia (szemben) ütései után többnyire pont született
A látottak alapján sok változásra nem számíthattunk a harmadik játszmában, amelyben ha lehet, még jelentősebbé nőtt a BSE fölénye: a gödöllői próbálkozásokat jól szűrték meg a hazaiak, és a hátul jobbára Tímár által összeszedett labdákból hathatós kontrák szedték szét az amúgy is elnyűtt vendégeket. Ebben a "harmadban” a két szélsőütő, Szórád és Danada vitte a prímet a befejezéseknél, a BSE pedig bizonyította, hogy a Magyar Kupa négyes döntője után új fejezetet nyitott.

Mestermérleg
Kasziba István:
– Fergetegesen, ponterősen kezdtük a játszmákat, és jelentős előnyünket mindig meg tudtuk tartani.
Németh Lajos: – Nem voltunk kellően motiváltak, hit és akarat nélkül pedig minden más is hiányzik. Ezzel a mentalitással nem végződhetett másképpen a mérkőzés.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik