Vigyáznának a sorsukra

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2003.04.15. 21:24
Címkék
Egy éve a Manchester UnitedArsenal összecsapáson dőlt el a bajnoki cím sorsa, most pedig az ArsenalManchester United derbin tehet egyik csapat hatalmas lépést a Premier League első helye felé. Vesztett pontok tekintetében egyformán áll a két gárda, az egygyőzelemnyi differencia annak köszönhető, hogy az MU 33, míg vetélytársa csak 32 összecsapáson jutott túl.
Arsenal–Manchester United

London, 21.00
A várható kezdôcsapatok:
ARSENAL: Seaman – Lauren, Keown, Campbell, Ash. Cole – Wiltord, Vieira, Ljungberg, Pires – Bergkamp, Henry
MANCHESTER UNITED: Barthez – G. Neville, R. Ferdinand, Brown, M. Silvestre – Beckham, Roy Keane, Butt, Scholes, Giggs – Van Nistelrooy
Arsenal–Manchester United

London, 21.00
A várható kezdôcsapatok:
ARSENAL: Seaman – Lauren, Keown, Campbell, Ash. Cole – Wiltord, Vieira, Ljungberg, Pires – Bergkamp, Henry
MANCHESTER UNITED: Barthez – G. Neville, R. Ferdinand, Brown, M. Silvestre – Beckham, Roy Keane, Butt, Scholes, Giggs – Van Nistelrooy
A két csapat játékerejét, formáját látva botorság lenne bármilyen jóslásba bocsátkozni, hiszen Anglia jelenlegi két legjobb, legerősebb játékosállománnyal büszkélkedő együttese csap össze a Highburyben. A sohasem látott dupla duplázásra (címvédés a bajnokságban és az FA-kupában) hajtó "ágyúsok” vasárnap FA-kupa-elődöntőt játszottak a Sheffield Uniteddel, amelyet a vártnál ugyan jóval nehezebben, de 1–0-ra megnyertek. Arséne Wenger menedzser a találkozón pihentette Thierry Henryt és Dennis Bergkampot, bevallottan a szerdai "bajnoki döntőre” való tekintettel. Ôk ketten természetesen kezdenek az MU ellen, ugyanez Patrick Vieira esetében inkább csak feltételezés. A francia huzamosabb ideje térdsérüléssel bajlódik, ami a Sheffield elleni találkozón kiújult. Wenger kényszerből lehívta a pályáról a gallt, akinek a pályára lépési esélyeit kedden ötven százalékra saccolta.
"Nagyon jó csapattal találkozunk, de tudjuk, miként kell legyőzni. A múltban ezt már bizonyítottuk néhányszor” – nyilatkozta egy nappal a csata előtt Wenger. A tréner a már jól bevált 4-4-2-es felállásban küldi pályára embereit, és a szokásoknak megfelelően ezúttal is a Vieira, Ljungberg, Henry hármasnak szánja a kulcsszerepet. Közülük a francia csatár vállalkozott rövid nyilatkozatra: "A saját kezünkben a sorsunk, ezt senkinek sem szabad elfelejtenie. Egy meccsel többet játszunk még, mint a Manchester, ráadásul ha most nyerünk, máris visszatérünk az élre.”

Ruud van Nistelrooy (elöl) góljaira a Highburyben is szüksége lesz a Manchesternek
Ruud van Nistelrooy (elöl) góljaira a Highburyben is szüksége lesz a Manchesternek
Ruud van Nistelrooy (elöl) góljaira a Highburyben is szüksége lesz a Manchesternek
Persze, nem lesz olyan könnyű térdre kényszeríteni a Manchestert, amely nagyszerű formát mutatott a közelmúltbeli bajnokijain: a legutóbbi öt összecsapását sorrendben 2–1-re, 1–0-ra, 3–0-ra, 4–0-ra és 6–2-re nyerte meg, ezen diadalok közül az utolsó, a Newcastle elleni alighanem még sokáig emlékezetes lesz. A futballgála azonban áldozatokkal is járt: Roy Keane, Barthez, Giggs és O'Shea is megsérült ezen a találkozón. A négyes minden tagja gyógyulgat, Sir Alex Ferguson menedzser úgy számol, hogy legalább ketten (Barthez, Roy Keane), de inkább hárman (Giggs csatlakozna az előbb említett pároshoz) hadrafoghatók lesznek a derbin.
"Nem hiszem, hogy a szombaton gálázó csapatot küldöm pályára, már csak azért sem, mert túl sok a sérültünk. Ráadásul Beckham visszatér, ami fölöttébb jó lehetőség a számunkra. Nem kétséges, ez lesz a szezon legnagyobb mérkőzése. Nagyszerű helyzetben vagyunk, a saját kezünkben a sorsunk” – fogalmazott Ferguson.
Ferguson említette Beckhamet, róla feltétlenül jegyezzük meg, hogy ismét felvetődött: a nyarat már Spanyolországban, a Real Madrid alkalmazottjaként tölti. Az MU ugyan kiadott egy hivatalos kommunikét, amelyben rögzíti, a középpályás a 2003–04-es idényben is Manchesterben futballozik, ám spanyol lapértesülések egybehangzóan állítják: a Real ismét minden követ megmozgat a leigazolása érdekében. "Áprilisban még korai Beckhamről beszélni, de a klubcseréje nem a pénzen fog múlni. Különben is, a későbbiekben az ilyen kaliberű játékosok mindig rengeteg pénzt hoznak a klub számlájára” – mondta az esetleges átigazolási szenzációról Florentino Pérez, a királyi gárda elnöke.

Tv: a Sport1 szerdán 20.45-től élőben közvetíti az Arsenal– Manchester United rangadót

Cantona és Shearer díja

LONDON. A szurkolók döntése alapján a francia Eric Cantona lett a legjobb légiós és Alan Shearer a legkiválóbb hazai labdarúgó az 1992-ben indított Premier League első évtizedét összegző hivatalos szavazáson (a játékosok közötti abszolút győztest szombaton hirdetik ki). A vezetőedzők között Sir Alex Ferguson győzött, az évtized gólját David Beckham szerezte: 1996. augusztus 17-én a felezővonalon túlról, több mint 60 méterről emelt a Wimbledon kapujába. A legjobb mérkőzést 1996. április 3-án játszották, amikor a Liverpool 4–3-ra nyert a Newcastle United ellen. A legjobb csapat pedig a következőképp fest: Peter Schmeichel (Manchester United) – Gary Neville (Manchester United), Tony Adams (Arsenal), Marcel Desailly (Chelsea), Denis Irwin (Manchester United) – David Beckham (Manchester United), Patrick Vieira (Arsenal), Paul Scholes (Manchester United), Ryan Giggs (Manchester United) – Eric Cantona (Leeds, Manchester United), Alan Shearer (Blackburn, Newcastle)

Csúszik a jegyárusítás

LONDON. Az Angol Labdarúgó-szövetség egyelőre nem kezdi meg a jegyárusítást a Szlovákia ellen június 11-én Middlesbrough-ban sorra kerülő Eb-selejtezőre, mert elképzelhető, hogy a találkozót zárt kapuk mögött kell megrendezni. Az UEFA ugyanis május 1-jén tárgyalja az április 2-i angol–török meccsen történt rendbontások ügyét, s hozhat az angolok számára elmarasztaló döntést is. Az európai szövetség azt szeretné kideríteni: miként fordulhatott elő, hogy mindkét gólt követően szurkolók futottak be a pályára.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik