Későn hajrázott a PSV

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2003.04.17. 20:21
Címkék
Nem lesz álomdöntő a Holland Kupában, pedig a legjobb négy között ott volt az ország három legnagyobb futballklubja, a PSV, a Feyenoord és az Ajax is.
Holland Kupa

Elôdöntô (a gyôztesek továbbjutottak): Utrecht–PSV 2–1 (Van den Bergh 16., Tanghe 58., ill. Kezsman 62.), Feyenoord–Ajax 1–0 (Bosvelt 63.)
A Feyenoord–Utrecht kupadöntôt június 1-jén játsszák Rotterdamban.
Holland Kupa

Elôdöntô (a gyôztesek továbbjutottak): Utrecht–PSV 2–1 (Van den Bergh 16., Tanghe 58., ill. Kezsman 62.), Feyenoord–Ajax 1–0 (Bosvelt 63.)
A Feyenoord–Utrecht kupadöntôt június 1-jén játsszák Rotterdamban.
Nem lesz álomdöntő a Holland Kupában, pedig a legjobb négy között ott volt az ország három legnagyobb futballklubja, a PSV, a Feyenoord és az Ajax is. A nagy derbi elmaradásáért a tavaly a fináléban elbukó Utrecht "hibáztatható”, amely hazai pályán némi meglepetésre – és váratlanul könnyedén – legyőzte a bajnoki címet már-már a zsebében érző PSV-t. Az Utrecht a döntőben a Feyenoorddal találkozik, amely Bosvelt góljával kényszerítette térdre az Ajaxot, amely ezzel elbúcsúzott a címvédésről szőtt álmaitól.
"Mindenhova egy lépéssel később értünk oda, támadásépítésben és -befejezésben pedig szinte értékelhetetlen teljesítményt nyújtottunk” – mutatott rá az utrechti vereség okaira Guus Hiddink, a PSV vezetőedzője. S valóban: a PSV a saját szintjéhez képest egy órán keresztül gyengén futballozott, miközben a hazaiak sorra gyártották a helyzeteket. Az elején Van den Bergh és Gluscsevics is megdöngette a kapufát, majd a 16. percben megszületett a vezető gól is, miután Bosschaart szabadrúgását követően Van den Bergh a hálóba talált. Az Eindhoven ezután sem kapta össze igazán magát, jószerével csak Waterreus tartotta a lelket a csapatban, de az 58. percben ő is megadta magát, méghozzá Tanghéval szemben. A látogatók ekkor fogtak hozzá a módszeres rohamozáshoz, Kezsman gyorsan szépített is – az utóbbi idők hagyományainak megfelelően Rommedahl átadásából –, de többre nem futotta a bajnokaspiráns erejéből.
Egy gól döntött a másik párharcban is, ugyancsak a hazai csapat javára. Rotterdamban – itt rendezik meg a döntőt is, tehát a Feyenoord hazai közönség előtt szerezheti meg a tizenegyedik kupaelsőségét – a 63. percben Bosvelt, Emerton kényszerítőzés után a holland válogatott futballista talált be az addig jól védő Lobont hálójába.
Pierre van Hooijdonk, a Feyenoord gólzsákja is szolgáltatott beszédtémát, miután a 88. percben piros lapot kapott – állítólagos utánrúgási kísérlete miatt. Igaz, emiatt nem kell kihagynia a kupadöntőt, hiszen a bajnokságban is letöltheti az eltiltását, már ha kap egyáltalán. Az állítólagos szabálytalanságát Luinge bírón kívül szinte senki sem vette észre, jellemző, hogy a játékvezető által sértettként megnevezett Van Damme sem észlelte, hogy rúgást kapott volna. Még az is elképzelhető, hogy a fegyelmi bizottság nem tiltja el Van Hooijdonkot, ami Luingének roppant kínos lenne. Másfél hete, a Willem II ellen ugyanis Kezsmannak adott jogtalan piros lapot, amit a későbbiekben törölt az illetékes bizottság…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik