Szócsata a rangadó után

GYENGE BALÁZSGYENGE BALÁZS
Vágólapra másolva!
2003.04.21. 21:25
Címkék
Természetesen a RealBarca szuperrangadó szolgáltatja a legfőbb beszédtémát a hétvégi fordulót követően, pedig a Bernabéuban inkább küzdő-, mint csapatsportra hasonlító jeleneteket láthattak a nézők, miközben más helyszíneken, mint például a Real Sociedadnak otthont adó Anoeta-stadionban látványos futballnak tapsolhatott a közönség.
A mozdulat könnyed, de csalóka: Ronaldo és a Real nem tudott átlépni a Barcelonán
A mozdulat könnyed, de csalóka: Ronaldo és a Real nem tudott átlépni a Barcelonán
A mozdulat könnyed, de csalóka: Ronaldo és a Real nem tudott átlépni a Barcelonán
A mozdulat könnyed, de csalóka: Ronaldo és a Real nem tudott átlépni a Barcelonán
A mozdulat könnyed, de csalóka: Ronaldo és a Real nem tudott átlépni a Barcelonán
A mozdulat könnyed, de csalóka: Ronaldo és a Real nem tudott átlépni a Barcelonán
Persze igazságtalanság lenne az ország két legnagyobb egyesületének összecsapását egy kézlegyintéssel elintézni, de jellemző, hogy a lefújást követő nyilatkozatok és üzengetések elsősorban a különböző vélt és/vagy valós sérelmekkel, és még véletlenül sem a lenyűgöző hangulattal, vagy gólokkal kapcsolatban fogalmazódtak meg. "Nem dobtam fel magam a tizenhatoson belül, ha így tettem volna, Hierro biztosan megeszi a bírót. Ami Zidane megmozdulását illeti, biztos vagyok benne, hogy szándékos ütésről volt szó, megérdemelte volna a piros lapot. Csak jelzem, hogy hasonló esetért Mottát két mérkőzésről tiltották el” – mondta a katalánok egyenlítő gólját szerző Luis Enrique, akit egyébként hősként fogadtak a barcelonai reptéren a szurkolók. Hasonlóképpen vélekedett csapattársa, a többnyire halk szavú Gaizka Mendieta is: "Nem szeretek a játékvezetéssel foglalkozni, de elég csak az én les miatt meg nem adott gólomat, valamint a Luis Enrique buktatásáért be nem fújt tizenegyest visszanézni. Két meghatározó momentum, rossz bírói döntéssel.”
Minderre meglehetősen nyers modorban válaszolt Fernando Hierro, a madridiak csapatkapitánya ugyanis nem cáfolta az összes felhozott vádat. "Csak jártassák a szájukat! Ott a táblázat, aki akarja, tekintse meg! – kezdte a Lokomotív becenévre hallgató bekk. – Mellesleg én nem emlékszem, hogy hozzáértem volna Luis Enriquéhez. Minden véleményes, viszont csak az tizenegyes, amit a játékvezető megítél.”

Segunda División
32. forduló: Murcia–Gijón 0–0, Tenerife–Xerez 1–3, Zaragoza–Eibar 2–0, Salamanca–Ejido 2–0, Córdoba–Albacete 0–2, Compostela–Numancia 1–0, Oviedo–Badajoz 2–1, Ferrol–Elche 1–0, Levante–Leganés 4–0, Getafe–Terrassa 2–1, Almería–Las Palmas 1–0
Az élcsoport: 1. Murcia 58 pont, 2. Albacete 57, 3. Zaragoza 53, 4. Levante 52, 5. Xerez 47, 6. Las Palmas 46
A szintén madridi illetőségű Rayo Vallecanónál sokkal csöndesebbek voltak a forduló után, ami érthető is, hiszen a bombaformában játszó Real Sociedadhoz látogató gárda egy ötössel távozott meccspartnere otthonából. "Félelmetes ellenféllel kellett megküzdenünk, és bizony elvéreztünk. Igaz, hogy a Sociedadnak minden összejött, viszont végig látható volt, hogy sokkal jobb nálunk” – ismerte el a Rayo kispadján ezen a mérkőzésen debütáló Antonio Iriondo. Kollégája, a San Sebastián-iakat gardírozó Raynald Denoueix is sportszerűen beszélt a kilencven percről: "A csapatom a második félidőre töltődött fel, így tudta megnyerni az első játékrészben még teljesen kiegyenlített összecsapást. Úgy érzem, De Pedro gólja jelentette a fordulópontot.”
Nyert a Socieddal pontegyenlőségben álló Deportivo is (pedig a Sevilla elleni meccs második félidejének elején nagyon úgy tűnt, hogy a déliek kiegyenlítik a hazaiak akkor már kétgólos előnyét, de Antonito szépítése után csak nem sikerült Molina kapujába találnia a piros-fehér csapatnak, és az immár 24 gólos Makaay villanása eldöntötte a találkozót), így a Madrid előnye egyetlen pontra zsugorodott a két üldözővel szemben.
Végül említsük meg, hogy a Valencia vereségét a nemrég érkezett Mido góljainak köszönhetően tökéletesen használta ki a Celta Vigo, amely így leszorította a Turia-partiakat a BL-indulást jelentő negyedik helyről.

A forduló eredményeit, a bajnokság és a góllövőlista állását Európai topligák című összeállításunk Spanyolország rovatában olvashatják.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik