Duplázni akar a Bayern

Vágólapra másolva!
2003.04.27. 22:15
Címkék
Semmi kétség, a vasárnap jelentős része még a Bayern München szombati diadaláról szólt, a 30. forduló erre a napra rendelt két meccse picit háttérbe szorult a rekordbajnok méltatása mögött.
Elber (balra) csapatával már szerzett egy aranyat – most jöhet a gólkirályi cím (Fotó: Reuters/Kai Pfaffenbach)
Elber (balra) csapatával már szerzett egy aranyat – most jöhet a gólkirályi cím (Fotó: Reuters/Kai Pfaffenbach)
Elber (balra) csapatával már szerzett egy aranyat – most jöhet a gólkirályi cím (Fotó: Reuters/Kai Pfaffenbach)
Elber (balra) csapatával már szerzett egy aranyat – most jöhet a gólkirályi cím (Fotó: Reuters/Kai Pfaffenbach)
Elber (balra) csapatával már szerzett egy aranyat – most jöhet a gólkirályi cím (Fotó: Reuters/Kai Pfaffenbach)
Elber (balra) csapatával már szerzett egy aranyat – most jöhet a gólkirályi cím (Fotó: Reuters/Kai Pfaffenbach)
A Wolfsburgban nyerő, és a vetélytársak botlása miatt behozhatatlan előnyre szert tevő bajor sztárgárda már a müncheni reptéren megkezdte az ünneplést, amely aztán a városban folytatódott. A Hofbräuhaus tőszomszédságában celebrált, alkalmi jellegű bajnoki parti meglehetősen jól sikerült, legalábbis a televíziós felvételek tanúsága szerint senki sem maradt szomjas reggelre… "Akkor kell ünnepelni, amikor sikerül valamit megnyerni. Akkor megvan hozzá az adrenalin” – vélekedett Ottmar Hitzfeld, a klubbal a negyedik bajnoki címét begyűjtő edző.

A forduló eredményeit, a bajnokság és a góllövőlista állását Európai topligák című összeállításunk Bundesliga 2002-2003 rovatában olvashatják.

Bundesliga 2.
30. forduló. Vasárnapi mérkôzések: Ahlen–Braunschweig 1–2 (Bamba 66., ill. Hutwelker 18., 42.), Burghausen–Reutlingen 1–0 (Schmidt 75.), Karlsruhe–Oberhausen 2–1 (Labbadia 86., Engelhardt 90. – 11-esbôl, ill. Catics 17.), Alemannia Aachen–Mainz 3–0 (Krontiris 31., Grlic 52., Ivanovic 74.), Lübeck–Trier 3–1 (Scharping 42., Kullig 45. – 11-esbôl, Bärwolf 88., ill. Pekovic 59.). Az 1. FC Köln–St. Pauli találkozót hétfôn (Tv: DSF, 20.15) játsszák.
Az élcsoport: 1. 1. FC Köln 62 pont (29 mérk.), 2. Freiburg 58, 3. Eintracht Frankfurt 53 (45–26), 4. Mainz 53 (49–31)
Az is igaz, hogy az ünneplés nem volt olyan mértékű, mint, mondjuk, 2000-ben (a Leverkusen legyőzésével az Unterhaching "csinált” bajnokot a Bayernből) vagy 2001-ben (Patrik Andersson az utolsó fordulóban, a Hamburg elleni meccs 94. percében szerezte az aranyat érő gólt). "Most nem volt olyan izgalmas a hajrá, hogy az ember másodpercenként az eredményjelzőre pillantson. Nem kerülgetett a szívinfarktus, és az idegeim sem mentek tönkre. Ettől függetlenül ez a bajnoki cím ugyanolyan értékes, mint a többi. Az is igaz, ha nem esünk ki olyan korán a Bajnokok Ligájából, akkor nem lettünk volna ekkora fölénynyel elsők. Ott van a Real Madrid, amely szerintem a világ legjobb csapata, és nézzék meg, nincs utcahossznyi előnye a spanyol bajnokságban. Egy idényben mindig a bajnoki cím a legfontosabb, a BL már csak a hab a tortán. A Real híveinek csak annyit üzennék: már úton van a Bayern” – nyilatkozta a müncheniek menedzsere, Uli Hoeness.
A pihenés, illetve az ünneplés azonban csak néhány napig tarthat, tekintettel arra, hogy a Bayernnek még van célja ebben a szezonban. Öt hét múlva Berlinben rendezik meg a Német Kupa döntőjét, ahol az újdonsült bajnok a Kaiserslauternnel találkozik. A gárda egyértelműen a duplázásra tör, ebben az esetben a futballisták fejenként 150 ezer eurós extraprémiumot vehetnek fel. "Most az a legfontosabb, hogy ne veszítsük el a motivációnkat. Ha csak alibizünk, akkor a Kaiserslautern ellen nem tudjuk kihozni magunkból a maximumot” – figyelmeztetett mindenkit Oliver Kahn kapus.
Márpedig a Kaiserslautern ellen alighanem csúcsteljesítményre lesz szükség, hiszen a "vörös ördögök” magukra találtak a tavasszal. A gárda biztos kiesőből a középmezőny egyik tagjává avanzsált, nem utolsósorban a vasárnapi, Werder Bremen elleni sikerének köszönhetően. A találkozó egyetlen gólját a csapatkapitányként először eredményes Klose lőtte – büntetőből a bal alsó sarokba.
"Az első félidőben eldönthettük volna a mérkőzés sorsát, kapufát rúgtunk, helyzeteink voltak, de ez a tavasz már csak ilyen: nekünk semmi sem sikerül – mondta Lisztes Krisztián, akivel kapcsolatban tán érdemes megemlíteni, a múlt heti, otthoni vereség után a Kicker a forduló válogatottjába jelölte. – Volt egy kellemetlen ütközés, lendületben érkeztem, és ahogy nyúltam a labda felé, eltaláltam a felszabadító Mario Basler lábát, akit le is cseréltek, de a meccs után beszéltünk, mosolygott, és mondta: tudja, hogy nem szándékos fault volt, és nincs is nagy baja. A szünet után azonban alábbhagyott a lendület, és egy jogos büntetőből a hazaiak vezetést szereztek. Még ezután is volt lehetőségünk, Aíltont indítottam, de hiába állt már csak a kapussal szemben, ebből sem lett gól, a végén meg már csak a szokásos ívelgetésekkel próbálkoztunk. Meggyőződésem, játéktudásban vagyunk olyan erősek, hogy elérjük az UEFA-kupát érő helyezések valamelyikét, de mintha a riválisok egységesebbek, akaratban erősebbek lennének. Nincs könnyű dolgunk: jön hozzánk a Hertha és a Schalke, megyünk a Stuttgarthoz és a végén a kiesés ellen harcoló Mönchengladbach otthonába.”
A 'Lauternnel ellentétben a Cottbus elszalasztotta a felzárkózás esélyét, a gárda kétgólos előnyt adott el Bielefeldben, és már a következő körben megválthatja a jegyét a másodosztályba. "Szinte minden meccsen van sanszunk a győzelemre, de a pontok valahogyan kicsúsznak a kezünkből – szomorkodott Lőw Zsolt, a Cottbus magyar középpályása. – Geyer edző szerint ez volt az utolsó esélyünk a megkapaszkodásra, ha három pontot szereztünk volna, akkor talán összejött volna a csoda, de így… Szerintem is minimálisra csökkent az esélyünk a bennmaradásra, ettől függetlenül a hátralévő mérkőzéseket profikhoz illő módon próbáljuk végigküzdeni, tisztességgel, becsülettel harcolunk. Mi lesz velem, ha kiesünk? Élő szerződésem van Cottbusban, de szeretnék továbbra is az első osztályban futballozni. Ez most nehéznek tűnik, a vezetőség azt mondta, ha 7-800 ezer eurós ajánlat érkezik, akkor tárgyalhatunk az eladásomról.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik