Birkózás: Ismét remekeltek a Gulyás-tanítványok

VAS ANDRÁSVAS ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2003.07.19. 21:03
Címkék
Gigantikus, megkockáztatható, világbajnoki erősségű mezőny gyűlt össze Vlagyikavkazban, a hagyományos szabadfogású Oleg Nanijev-emlékversenyen: az exszovjet utódállamok színe-java rajthoz állt a viadalon, melynek szervezői ötvenezer dollárral ösztönözték maximális erőbedobásra a karfiolfülűeket.
A dobogós helyekért járó egy–háromezer zöldhasú természetesen az ötfős magyar különítmény számára is megfelelő csáberőt jelentett, és bár az érmekig vezető út meglehetősen hosszúnak és rögösnek tűnik, Gulyás István szakágvezető tanítványai közül hárman még reménykedhetnek, hogy a vasárnapi helyosztók után a kasszához járulhatnak. Az elődöntőhöz legközelebb a nehézsúlyú Aubéli Ottó jutott. A csepeliek vb-ötödikje tussal győzte le az üzbég Majzajevet, s ha vasárnap túljut a kazah Sisszaszijeven is, akkor az Eb-ezüstérmes grúz Otiasvili ellen már a négyért meccselhet. Hasonló kihívások várnak a kétszeres kontinensbajnok Ritter Árpádra is, aki ugyan ismét valós súlya felett, azaz a 84 kilósok között szerepel, az első akadályon az orosz Alijeven már túljutott, így következő meccsén már a csoportelsőségért küzdhet, majd jöhet a negyeddöntő. Hiába nyert a többiekkel ellentétben már kétszer is a 66 kilós Szabó Gergő, mivel negyvenedmagával mért be péntek este, duplájával egyelőre csak a legjobb tizenhatig jutott: sem az orosz Szafijev, sem honfitársa, Arvanov nem tudta megállítani a váciak Eb-ötödikjét, akinek azonban még ugyanennyit kell nyernie az éremcsatákhoz. Wöller Gergő és Farkas Zoltán számára viszont véget ért a viadal, bár utóbbi egy esetleges szerencsés körbeverés esetén még továbbjuthat. A szintén 66 kilós Wöller ugyan simán átlépett a romániai Lászlón, de az örmény Ovaneszjan kifogott rajta, míg 96 kilós sorstársa simán elvérzett az orosz Bazijev ellen. A két búcsúzó ellenére Gulyás István elégedett lehet csapata produkciójával, ugyanis a 182 fős mezőny legnagyobb része utódállambeli, s tanítványai ellenük is átmentették Eb-formájukat: hét meccsből ötször győztek és hárman még akár az éremben is reménykedhetnek.Szabadfogású Oleg Nanijev-emlékverseny, Vlagyikavkaz

Csoportmérkőzések. A magyarok eredményei. Első forduló.

Csoportmérkőzések. A magyarok eredményei. Első forduló.
66 kg: Szabó Gergő–Szafijev (orosz) 3:1, Wöller Gergő–László (romániai) 4:1. 84 kg: Ritter Árpád erőnyerő. 96 kg: Farkas Zoltán–Bazijev (orosz) 0:4. 120 kg: Aubéli Ottó erőnyerő . Második forduló. 66 kg: Szabó–Arvanov (orosz) 3:0-nál Szabó tussal győzött. Wöller–Ovaneszjan (örmény) 0:3. 84 kg: Ritter–Alijev (orosz) 2:1. 96 kg: Farkas erőnyerő. 120 kg: Aubéli–Majzajev (üzbég) 4:0-nál Aubéli tussal győzött.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik