Sztárokkal jönnek a nagyok

G. P.G. P.
Vágólapra másolva!
2003.07.21. 22:40
Címkék
Távol álljon tőlünk, hogy lebecsüljük az amerikai bajnokság, az MLS színvonalát, de az ottani focibarátok alighanem kivételes élményre készülődnek: szűk két hét alatt az európai és a latin-amerikai labdarúgás legnagyobb csapatai közül hét játszik bemutató mérkőzéseket az Egyesült Államokban.
Szándékosan kerüljük a "torna” kifejezést – noha hivatalosan így hívják az eseményt –, hiszen a résztvevők nem vívnak azonos számú meccset, így aztán természetesen végeredmény sem lesz.Ettől persze még láthat remek futballt a közönség, amint nyilván ebben reménykednek a sportágat népszerűsíteni kívánó szervezők. Kérdés, a mostani "előszezonban” mit akarnak és tudnak kiadni magukból az együttesek – az mindenesetre biztató, hogy a legjobbjaik közül kevesen fognak hiányozni.Lássuk sorjában a meghívottakat! A már említett Manchester kizárólag a Konföderációs Kupa miatt eddig keveset pihenő játékosait nem ráncigálja át az óceán túlpartjára, így Mickael Silvestrét, Fabien Barthezt és az új szerzeményt, a kameruni Éric Djemba Djembát. Ott lesz viszont az amerikai születésű Tim Howard, aki Barthez távollétében feltehetően első számú kapussá lép elő. Az MU ellenfele a nyitónapon a Celtic lesz, amely bizonyára nagy buzdítást kap majd az Államokban élő katolikus ír közösségtől. Az UEFA-kupa-döntős glasgow-iak küzdőszellemét növelheti, hogy az előző azon ritka idények egyike volt, amikor egyetlen kupát sem nyertek. A sérült Shaun Maloney és John Hartson hiányzik a keretükből.A nagyobbik európai kupafinálé vesztese, a Juventus is jelentős táborra számíthat odaát. Várhatóan bemutatkozhatnak a "zebrák” új játékosai: a ghánai Stephen Appiah és a Chievótól érkezett Nicola Legrottaglie. Első ellenfelük a BL-negyeddöntős vereségért visszavágni kívánó, Frank Rijkaarddal a kispadon új korszak nyitására készülő Barcelona lesz, amelynek szerzeményei közül Ronaldinho ugyan hiányozni fog, Rüstü Recber, Rafael Márquez, Luís García és Ricardo Quaresma ellenben bizonyíthat Rijkaardnak.A Barca ellen játssza egyetlen mecscsét a Bajnokok Ligája címvédője, a Milan. A piros-feketék érthetően elégedettek lehetnek a tavalyi együttessel, mert Cafún kívül senkit sem igazoltak – a brazil világbajnok nem is hiányzik a keretükből. Az amerikai kontinens két képviselője a friss Libertadores-kupa-győztes Boca Juniors és a mezőny idehaza legkevésbé ismert gárdája, a mexikói América, amelyet pillanatnyilag a holland Leo Beenhakker irányít.A program

Július 22.:

Július 22.:
Manchester United–Celtic (Seattle). Július 25.: Celtic–Boca Juniors (Cleveland). Július 27.: Juventus–Barcelona (Boston), Manchester United–América (Los Angeles). Július 30.: Barcelona–Milan (Washington). Július 31.: Manchester Uni-ted–Juventus (East Rutherford). Augusztus 3.: Manchester United–Barcelona (Philadelphia)

Tv: a Sport1 szerdán 20.30-tól felvételről sugározza a Manchester United–Celtic mérkőzést.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik