Hollandia: Már az első mérkőzésen megbotlott a címvédő PSV

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2003.08.16. 21:13
Címkék
Rögvest kisebb meglepetéssel kezdődött a holland bajnokság 20032004-es idénye, miután a címvédő PSV csak egy pontot tudott szerezni a Roda JC otthonában. A szezon első gólját a papírformának megfelelően Mateja Kezsman szerezte, a szerb-montenegrói támadó Rommedahl passzát követően a 11. percben kezdte meg minden bizonnyal az egész évadon át tartó ténykedését.
Ezt követően azonban borult minden, hiszen a szünetre már a kerkradei egylet vonulhatott előnnyel! A 38. percben Anasztasziu kiharcolt, majd értékesített egy tizenegyest, röviddel a pihenő előtt pedig Van Desselt nem vették komolyan a PSV-védők, ennek a magatartásnak pedig lövés és gól lett az eredménye. A fordulás után Kezsman csavart lövésből gyorsan egalizált, majd úgy tűnt, minden a várakozások szerint alakul, hiszen kettős (!) emberelőnybe került a PSV, miután Eric Addo, majd Sonkaya is piros lapot kapott. Csakhogy a látogatók már csak helyzetekig jutottak, ami édeskevés volt a győzelméhez.A PSV vetélytársa, a Feyenoord csak vasárnap kezdi meg a bajnokságot, de azért vannak híreink a csapatról. A szövetség fegyelmi bizottsága 25 ezer eurós pénzbírsággal sújtotta a klubot, mert a június hatodikai, Fehéroroszország elleni utánpótlás Eb-selejtezőre nem engedte el Robin van Persiét és Glenn Loovenst. Természetesen a két játékos sem úszta meg, mindketten kétmeccses eltiltást kaptak.Ugyanakkor a rotterdamiak azon gondolkoznak, hogy új stadiont építenek, mert szerintük kinőtték a több mint ötvenezer férőhelyes De Kuipot, amelyet nem lehet tovább bővíteni. Végül pedig ejtsünk szót a válogatottról, hiszen Dick Advocaat szövetségi kapitány kihirdette a Belgium elleni, augusztus 20-i barátságos mérkőzésre készülő keretét. A névsor egyetlen meglepetése, hogy Wesley Sneijder is meghívót kapott, az Ajax futballistája másodszor lehet válogatott.Holland Casino Eredivisie
Az 1. forduló péntek esti mérkőzésén: Roda JC–PSV 2–2 (Anasztasziu 38. – 11-esből, Van Dessel 44., ill. Kezsman 11., 56.).

A holland keret
Kapusok: Edwin van der Sar (Fulham), Ronald Waterreus (PSV); védők: Frank de Boer (Galatasaray), Giovanni van
Bronckhorst (Arsenal), Andre Ooijer (PSV), Michael Reiziger (Barcelona), Jaap Stam (Lazio), Boudewijn Zenden (Chelsea); középpályások: Ronald de Boer (Rangers), Mark van Bommel (PSV), Paul Bosvelt (Manchester City), Philip Cocu (Barcelona), Edgar Davids (Juventus), Marc Overmars (Barcelona), Clarence Seedorf (Milan), Wesley Sneijder (Ajax); csatárok: Jimmy Floyd Hasselbaink (Chelsea), Pierre van Hooijdonk (Fenerbahce), Patrick Kluivert (Barcelona), Roy Makaay (Bayern München), Ruud van Nistelrooy (Manchester United), Rafael van der Vaart (Ajax)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik