Nincs magyar a főtáblán

Sz. G.Sz. G.
Vágólapra másolva!
2003.08.27. 22:32
Címkék
Hiányzó alig akad, így a legjobb párosok részvételével rendezheti meg Alanya a strandröplabda Európa-bajnokságot. Az első mérkőzésekre már szerdán sor került a törökországi városban, a nyitónapon a selejtezőre kényszerülő párosok mutatkoztak be. Minket persze elsősorban a női torna érdekel, miután három magyar duó (a Kiss nővérek végül nem utaztak el) indult harcba a főtáblán még kiadó négy helyért.
Az első fordulóban egy magyar kettős továbbjutását előre elkönyvelhettük, mert a Gudmann, Mester és a Nagy, Pethő párost összesorsolták. A meccset, akárcsak az országos bajnokság nyolcas döntőjében, Gudmannék nyerték, akik jól használták ki a gyengébb napot kifogó Pethő hibáit. Utóbbit láthatóan megviselte a háromnapos utazás, a bali tornáról, Budapesten át, Törökországba, így Dibusz László menedzser úgy döntött: a milánói World Tour-viadalt kihagyják szeptember elején. De vissza az Eb-re, a franciaországi satellite versenyen bemutatkozó Schlégl, Fésüs tandem kemény küzdelemben verte a brit Austint és Glovert, így két magyar páros maradt állva a selejtező második fordulójára. Összesen nyolcan jutottak tovább, vagyis a következő négy győztes csatlakozhatott a főtáblára a húsz kiemelthez.Sajnos végül Schléglék és Gudmannék sem hosszabbították meg törökországi tartózkodásukat, pedig egyáltalán nem a lehetetlennel próbálkoztak. Schléglnek pedig remekül ment a játék a Claesen, Deister duó ellen, és Fésüs mezőnymunkája is első rangú volt. A második szett közepén azonban hirtelen megálltak, és már a harmadikban sem tudtak újítani. Teljesítményükön egyelőre még kiütközött, hogy nemrégiben álltak össze. Gudmann és Mester még közelebb állt a főtáblához, ám nekik sem sikerült a nagy nemzetközi kiugrás. Igaz, ha a kiemelt húsz kettős közül valamelyik nem érkezik meg Alanyába, akkor éppen ők az első számú beugrók, mint a selejtező legszorosabb meccsén veszítő kettős. Európa-bajnokság, Alanya,
nők (a pénzdíj: 100 ezer euro)
nők (a pénzdíj: 100 ezer euro)

Selejtező. 1. forduló: Schlégl Katalin, Fésüs Erzsébet (magyar)–Austin, Glover (brit) 2:1 (19, –12, 12), Gudmann Csilla, Mester Orsolya (magyar)–Nagy Krisztina, Pethő Anita (magyar) 2:0 (19, 11). 2. forduló: Claesen, Deister (német) –Schlégl, Fésüs 2:1, Erni, Trüssel (svájci)–Gudmann, Mester 2:1

Női Satellite-torna, La Vendou
(a pénzdíj: 15 ezer dollár)

C-csoport: O'Hara, Kottke (amerikai)–Schlégl Katalin, Fésüs Erzsébet 2:1 (–18, 29, 13), Nyári Virág, Selmeczi Zsuzsanna–Schlégl, Fésüs 2:1 (12, –18, 11). Nyári, Selmeczi–O'Hara, Kottke 2:0 (17, 19). A végeredmény: 1. Nyári, Selmeczi 4 pont, 2. O'Hara, Kottke 3, 3. Schlégl, Fésüs 2. Negyeddöntő: Isidori, Marini (olasz)–Nyári, Selmeczi 2:0 (12, 19). Elődöntő: Er. Nyström, Em. Nyström (finn)–Isidori, Marini 2:0 (16, 12), Osejko, Baburina (ukrán)– Giordano, Beaule (francia) 2:0 (13, 14). ť Giordani, Beaule–Isidori, Marini 2:1 (14, –18, 14). Döntő: Er. Nyström, Em. Nystrom–Osejkio, Baburina 2:0 (19, 11)

Női Swatch World Tour, Bali
(a pénzdíj: 150 ezer dollár)

Elődöntő: Larrea Peraza, Fernandez Grasset (kubai)–Novaková, Celbová (cseh) 2:0 (19, 17), Tien Csia, Vang Fej (kínai)–Ju, Vang (kínai) 2:0 (18, 16). A 3. helyért: Novaková, Celbová–Ju, Vang 2:0 (15, 10). Döntő: Tien Csia, Vang Fej–Larrea Peraza, Fernandez Grasset 2:0 (17, 19)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik