Aílton bírálja a Werder Brement

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2004.03.03. 23:02
Címkék
Ahogyan várható volt, Miroslav Klose klubcseréje nem maradt kommentár nélkül, az már inkább meglepő volt, hogy az egyik első vélemény a brazil Aíltoné volt. A Werder Bremen ugyanis éppen a nyáron a Schalkéhoz igazoló dél-amerikai helyére vette meg a Kaiserslauterntől a 2002-es világbajnokság fejeskirályát.
"Rám nem volt pénzük, Kloséra viszont valahonnét került. Remek, nagyon príma. De ez legyen a Werder problémája – mondta az idény során már húsz gólnál járó csatár. – Ha azt hallom és olvasom, hogy egy olyan ember, mint Klose csaknem hárommillió eurót keres, csak a fejemet tudom rázni. Én kevesebb pénzért is Brémában maradtam volna. Ezt nem tudom megérteni, és nagyon elszomorít a helyzet. Ha megkaptam volna, amit kértem, sohasem mentem volna a Schalkéhoz, hanem a Werdernél maradtam volna."Franz Böhmert, a Werder felügyelőbizottságának első embere azonnal kontrázott: "Amikor Aílton szerződéshosszabbításáról tárgyaltunk, nem voltak ilyen anyagi lehetőségeink. Abszurd lett volna akkor ilyen összeget ajánlani bárkinek is." A helyzet fonákja, hogy a jó pozíciót főképp Aílton góljainak köszönheti a többek között Lisztes Krisztiánt is felvonultató Werder…Aílton szerint Klose amúgy sem lesz méltó követője (a csatár természetesen felhozta, hogy amíg ő ebben a szezonban már húsz gólt termelt, addig leendő utóda csak kilencet), már csak a teljesen más játékfelfogása miatt is. "Klose tipikus fejjátékos, aki nem passzol a Werder játékrendszerébe" – vélte a brazil. "Szerintem mindketten nagyszerű futballisták, Miro nem olyan gyors, mint Aílton, de nekünk megfelel a sebessége. Vele ugyanúgy tudunk majd játszani, mint Tonival" – hangzott Thomas Schaaf vezetőedző reakciója az elhangzott vádra.Aíltonhoz kapcsolódó információ, hogy a csatár bejelentette, elfogadja a katari szövetség ajánlatát, és az ázsiai válogatottat megpróbálja kijuttatni a 2006-os németországi világbajnokságra. "Az 1860 München elleni mérkőzés után Katarba utazok, és aláírom a szerződésemet" – nyilatkozta a támadó, aki egymillió eurót kap az aláírásáért, a szolgálataiért pedig évi 400 ezer euró üti majd a markát. Aílton honosításának nincs akadálya, hiszen korábban egyszer sem szerepelt a brazil válogatottban.A csatár brémai csapattársa, a francia Valérien Ismael ugyanakkor nemet mondott az ázsiaiaknak. "Túl nagy lenne a terhelés, és Katar nem az én országom. Nálam a Werder áll az első helyen" – nyilatkozta a védő.Bundesliga 2.
A 22. forduló záró mérkőzésén:
A 22. forduló záró mérkőzésén:
Trier–Lübeck 4–2 (Patschinski 22., 72. – a másodikat 11-esből, H. Koch 45. – 11-esből, Budisa 53., ill. Winkler 16. – öngól, Schanda 89.)
Az élcsoport: 1. Nürnberg 39 pont, 2. Oberhausen 38 (35–26, 21 mérk.), 3. Energie Cottbus 38 (35–29)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik